A Spor yorumcusu Kemal Belgin yaptığı açıklamada, “Puan durumuna baktığımda Bursaspor, Eskişehirspor ve Osmanlıspor’un puanlarının silindiğini görüyorum. Bu takımların günah ne? TFF bu ayrımı yaptığı sürece bu çağın federasyonu olamazsınız. Bize bir tane örnek göstersinler. Avrupa’da bunun bir örneği var mı? Gösteremezsiniz, çünkü yok. Bursaspor ve Eskişehirspor’un yerinde olsam TFF’yi mahkemeye veririm. Hukukçu değilim, nasıl yapılır bilmem ama sonuna kadar haklılar diye düşünüyorum.”

Eskişehirspor ve Bursaspor mağdur ediliyor

beIN Sports yorumcusu Raşit Altun katıldığı programda TFF’NİN 2019-2020 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitlerinde kural değişikliğine gitmesini değerlendirirken başta Eskişehirspor ve Bursaspor olmak üzere birçok Anadolu kulübünün mağdur edildiğini söyledi.

Altun, "Bursaspor ve Eskişehirspor’un Finansal Fair Play Talimatlarını ihlal ettiği gerekçesi ile 3’er puanı silinirken adı geçen 3 İstanbul takımına yaptırım uygulanmıyor. TFF Bursaspor ve Eskişehirspor’un puanlarını silme konusunda çok rahat davranırken neden Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın puanlarını silmemek için kural değişikliğine gidiyor. Bursaspor ve Eskişehirspor’un günahı ne? Sanki TFF Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’a limitsiz bir kredi kartı vermiş gibi bir hava var” dedi.

Editör: Haber Merkezi