Ligde bundan önceki galibiyetini 9. haftada Atiker Konyaspor'a karşı 2-0'lık skorla alan yeşil-beyazlı takım, iki beraberlik bir de yenilgiyle geçen serinin ardından Çaykur Rizespor maçında 2-1 kazanarak moral buldu. 

Kardemir Karabükspor ile 10'ncu haftada deplasmanda, Akhisar Belediyespor ile de 11. haftada iç sahada 0-0 berabere kalan Bursa ekibi, 12. haftada ilk golü bulduğu maçta Galatasaray'a 3-1 yenilerek 3 haftalık periyodu 2 puanla geçmişti.

Kaleci Harun Tekin yine penaltı kurtardı
Bursaspor'un geride kalan 13 haftada topladığı 24 puanda kalecisi Harun Tekin'in katkısı büyük oldu. Çaykur Rizespor maçında yaptığı kurtarışlarla dikkati çeken başarılı file bekçisi, bir penaltı atışında da rakibe gol izni vermedi. 

Ligin 5. haftasında Kasımpaşa'yı 1-0 yendikleri maçta takımı öndeyken penaltı kurtaran Harun, bir hafta sonra deplasmanda 3-2 mağlup oldukları Gaziantepspor maçında penaltı atışında yine gole izin vermedi. Harun, geçen sezon Beşiktaş ve Antalyaspor maçlarında da penaltı kurtarmıştı.

Deniz Yılmaz 2 golle döndü
Bursaspor'un geçen sezon gol yollarındaki etkili ismi olan ancak hazırlık kampında geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun süre sahalara dönemeyen Deniz Yılmaz, Çaykur Rizespor maçında 2 gole imza attı.  

Yeşil-beyazlı forma altında bundan önce, geçen sezonun 33. haftasında 14 Mayıs 2016'da 1-1 biten Konyaspor maçında gol atan Deniz, 7 ay sonra rakip fileleri 2 kez havalandırmayı başardı. 

Editör: Haber Merkezi