Yeşil Beyazlıların gol kralı taçlı eski oyuncusu olan ve şu anda altyapıda çalışmalarını sürdüren Okan Yılmaz, BursadaBugün'e özel açıklamalarda bulundu. Yeşil Beyazlı altyapıya 10 yaşında geldiğini söyleyen Yılmaz, ev gibi gördükleri Vakıfköy'ün yepyeni bir çehreye bürünmesinden mutlu olduklarını söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Yılmaz, "Burası bir fabrika, daha önce altyapıdan çıkarak Türk futboluna hizmet etmeye devam eden farklı lig gruplarında sporcularımız var. Vakıfköy'den Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak istiyoruz" dedi.

FUTBOL ÇOK DEĞİŞTİ

Süper Lig'i kendi futbol oynadığı dönemle kıyaslayan Okan Yılmaz, "İki zaman dilimi arasında futbol özelinde çok farklar var. Bizim zamanımızda biraz yetenekli olduğunda üst düzey oynayabiliyordun. Şimdi futbol güce dayalı olduğu için, her takım birbirini yenebiliyor. Artık yıldız oyuncu diye bir şey kalmadı. Maddi anlamda doğru planlama yapan takım sivriliyor" açıklamasında bulundu.

DOĞRU PLANLAMA

Ligin zirvesinde yer alan Medipol Başakşehir'in başarısının tesadüf olmadığını söyleyen Yılmaz, " Fenerbahçe'nin içinde olduğu durumu  da hep beraber görüyoruz. Kulüplerin maddi anlamda çok büyük sıkıntılar var.  Geçmiş dönemde yapılan bazı transferler sıkıntılar yarattı.  Hep bunlar üst üste binerek, kulüplere kambur oldu. Artık baktığınızda futbol daha da zorlaşıyor. Doğru planlama yapmanız şart.  Başakşehir bu şekilde devam ederse hep zirvede olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TİMSAH ÖZÜNE DÖNMELİ

Bursaspor'un geleceğine dair düşüncelerini de paylaşan Okan Yılmaz, "13-14 yabancı vardı elimizde. Bana kalırsa bu yabancı sayısı çok. Bu yabancı sayısı düşecek. Samet Aybaba'nın da gelmesiyle, Türk oyunculara yöneldik. Özellikle altyapıdan çıkan 6-7 oyuncumuz var, 2'si süre alabiliyor. İyi bir ivme yakaladı Bursaspor. İnşallah bunu daha da üstüne koyarak devam ederse sorunsuz ve sıkıntısız bir biçimde, Türk oyunculara yönelirse, Bursaspor eski günlerine dönecek" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi