Sizlere birilerinden bahsedeceğim. Kendini reklam etmeyi sevmediği için pek duyulmamış olabilir bu kişiler ama camia içinde omurga görevinde emek veriyorlar... Vaktiniz varsa bu yazıya iki dakikanızı ayırın lütfen...

Bursasporlu Eğitimciler Hareketi (BEH)

Baştan şunun altını çizelim, bu grup bir tribün grubu değildir, tribün gurubu da olmayacaktır. Bunu kendini tanıttığı platformlarda altını çizerek belirtmiştir. Peki kimdir BEH?

BEH: "En uzun deplasman bir çocuğun kalbine yapılandır." cümlesiyle fikri temellerini attığı, projelerini yazdığı, hareketin felsefesini belirleyerek içeriğini oluşturduğu ve eğitimcileri bir araya getirdiği bir dernektir Caner Zengin hocamızın.

Resmi olarak 2012'de kurulmuştur. Öncelikli amacı da Bursasporluluk bilincinin oluşturulmasıdır.

Gönüllü öğretmenlerin Türkiye'nin dört bir yanında bu sevdayı anlattığı bir oluşumdur.

Buraya kadar yazdıklarımı, Google'dan arama yaptığınızda karşınıza çıkacak dernek tanıtım yazsında da bulabilirsiniz daha fazlasıyla birlikte...

Gelelim yazılmayanlara...

Yazılması gerekip de mütevazilikten yazılmayanlara...

Bu grubun bir üyesi olarak ki bundan müthiş gurur duyuyorum, bir köşe yazısı şansını bulan bendeniz, bu yazılmayanları biraz gün yüzüne çıkarmak niyetindeyim.

 16. yılında bir öğretmenim ben. Bir Sınıf Öğretmeni. Çalıştığım her kurumda öğrencilerime Bursaspor'u anlattım ve taraf olmaları için elimden geleni yaptım. Nasip oldu, yıllar sonra kendi şehrimde de çalışma fırsatı buldum. Daha enerjik ve daha mutlu bir şekilde, kendi şehrinin takımını tutmanın şerefini öğrencilerime aşıladım. Kendi şehrimdeydim ama öksüz gibiydim; çevrem, İstanbul takımları tutan öğretmen ve öğrencilerle doluydu. Kimseyi suçlayamam elbette,isteyen istediği takımı tutar. Ama ben öğrencilerime Bursaspor'u hep anlattım. Neyse uzatmayayım, bir gün Caner Zengin hocam beni aradı ve" yalnız değilsin" dedi. Bir baktım ki benim gibi Bursasporla yatıp kalkan öğretmenler bir araya gelmişler ve beni aralarına alma lütfunu gösteriyorlar. Çok şükür ki şehrimizde ve diğer illerde Bursasporlu öğretmenler, kendi şehirlerinin takımlarını anlatıyor, sempati duyulması için çaba harcıyorlar.

Kimseden maddi bir beklenti içinde olmadan, kimseden bir takdir beklemeden, kendi içlerindeki sevgi,saygı ve işbirliği ile Bursasporu seven öğrenciler yetiştiriyorlar. Daha bugün Bursa Şehit Hakan Yutkun Anadolu Lisesi öğretmenimiz Yılmaz Niğdelioğlu, 100 kişilik bir öğrenci grubuyla Cengiz Göllü Spor Salonunda Bayan Voleybol takımızı desteklemek için oradaydı.

Hareketteki öğretmenlerin hepsi eğitimci kişilikleriyle memlekete vasıflı insanlar yetiştirme gayreti içinde akademik olarak başarıdan başarıya koşarken bir yandan da Bursaspor sevdalarını yaymak, çocuk kalplere erken yaşta bu sevgiyi tattırmak için çabalıyorlar.

Kulüp yönetimleriyle iyi-kötü geçinme dertleri de yok. Çünkü kimseyle organik bağları, korkacak küçük yürekleri de yok. Yeri geldiğinde kendi diliyle manifestosunu da yayımlamayı bilecek kadar da camianın dertlerine kafa yoran, eğitimcilere yakışacak şekilde ve dilde çözüm önerileriyle destek olma yolunu seçen bir oluşum.

Allah aşkına, kocaman yürekli bu Bursaspor sevdalıları, sizlerden gönülden bir teşekkürü hak etmiyorlar mı?

Lütfen, sevgili Bursasporlular, takımın gidişatı kötü belki ama biz arka mutfakta canla başla Bursasporlu yetiştirmeye devam ediyoruz. Kupalara özenmeden, vefa ve aidiyet duygusuyla, arma aşkıyla dolu Bursasporlular yetiştiriyoruz okullarda. Bu duruma sekte vurmaya çalışan veliler de çıkıyor  idareciler de zaman zaman ama biz göründüğü kadar sessiz ama tekmesi pek olanlardanız. Yolumuzdan ve çizgimizden de dönmeye niyetimiz yok...

Gruptaki tüm öğretmenlerimizin kalbindeki Bursaspor sevgisinden öpüyorum. 

Bu yazıyı kaleme almama müsaade eden Başkanımız Caner Zengin hocama da ayrıca beni bu onurlu dernekle tanıştırdığı için teşekkür ediyorum... Kendisi her platformda "Reklama girer, gerek yok." dediği için dernek hakkında yazmak kolay değil... 

Sizlerden ricam, kendi sponsorluklarıyla girdikleri çalışmalar olduğu kadar, firmaları harekete geçirerek yaptıkları projeler de var. Kendi adını saklayarak, öne kulübün adını çıkararak yaptığı projeler... Asalete bakar mısınız?

 Ben bile buradan yazıp, o projelerin asıl sahibi bu hareket dememek için kendimi zor tutuyorum ama ben de o asalete sahip olmak istiyor, susuyorum. Zaman zaman ihtiyaç hissedersek sizlere de ulaşabileceğimizi biliyorum.

Saygıyla eğiliyorum öğretmenlerim önünüzde...İyi ki varsınız, gizli kahramanlarsınız...