Mücadeleye tutuk başlayan Bursaspor U19 takımı 22.dakikada Çağrı’nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. 24’de penaltıyı gole çeviren Yusuf Muhammed skoru 1-0’e getirdi.

34’de Taiwo sahneye çıktı. Eren Şekerci’nin ara pasında sol kanattan ceza sahası içine giren Taiwo dar açıdan yerden sert vurdu topu ikinci kez Altınordu ağlarına gönderdi. Bu golle ilk yarı Bursaspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da iyi başlayan Bursaspor U19 takımı 60’da Taiwo ile bir gol daha buldu ve farkı 3’e çıkardı. 

Bu golün hemen ardından 65’de Cihad ile kalemizde gol bulan Altınordu takımı farkı 2’ye indirdi. 

83’de Hamit Kulya ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra her iki takımda skoru değiştiremedi ve Bursaspor 2016-2017 Sezonu U19 Ligi Şampiyonu oldu. 

BÜYÜK COŞKU

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile büyük sevinç yaşandı. Futbolcular galibiyeti timsah yürüyüşü yaparak kutladı. 

Bu sonuçla Bursaspor U19 takımı önümüzdeki yıl yapılacak olan U19 Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etme hakkı elde etti.

SAHA: Wow Futbol Merkezi

HAKEMLER: Gökçen Öztürk, Yrd. Abdullah Sarı, Serdar Soydan

BURSASPOR: Ataberk Dadakdeniz, Ramazan Keskin, Muahrrem Cinan, Furkan Özcan, Bilal Yıldırım, Berkan Durdu, Çağrı Yasak, Errad Şekerci, Taiwo Abdurrahman (85 Mücahit) , Yusuf Muhammed (88’ Gökalp), Gürkan Sefil (74’ Mete)

Yedekler: Sabri Gündoğan, Haktan Karabulut, Mete Sevinç, Burak Kapacak, Berke Sağkan, Gökalp Kahya, Talha Türker

T.Direktör: Muzaffer Kabadayı

ALTINORDU:  Muhammet Can Tuncer, Özkan Yılmaz, Hamit Kulya,Recep Yemişçi, Yusuf Arslan, Enis Durak (78’ Mert) , Çağrı Oğuz, Onur Demir (83’ Barış), Mustafa Hakkı Peker (Cihad) , Arda Şengül, Ali Mert Aydın

Yedekler: Bartu Kaya, Cihad Ateş, Barış Barkın Balyan, Mert Uygun, Kadir Yurttadur

SARI KART: Bilal Yıldırım, Muharrem Cinan, Berke Durdu, Ataberk (Bursaspor) Yusuf Arslan (Altınordu)

GOLLER: Taiwo 34’-60’, Yusuf Muhammed 24’ (P) (Bursaspor)  65’ Cihad Ateş (Altınordu)

KIRMIZI KART: 83’ Hamit Kulya (Altınordu)

Editör: Haber Merkezi