Lige Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlayan, ilk 10 haftadaki performansıyla ilk 4 arasına girmeyi başaran yeşil-beyazlı takımda, gole giden yolda orta saha oyuncularının performansı dikkati çekiyor.

Tomas Necid, Sercan Yıldırım, Deniz Yılmaz ve genç Kubilay Kanatsızkuş gibi forvet oyuncuları bulunan Bursa ekibinde golleri ağırlıklı olarak orta saha oyuncuları attı.

Genç defans oyuncusu Ertuğrul Ersoy, Adanaspor maçında takımı adına sezonun ilk golünü atan isim olurken, Batalla, Jorquera ve Del Valle gibi orta saha oyuncuları kaydettikleri gollerle kazanılan galibiyetler ve puanlarda önemli rol oynadı.

Bursa temsilcisinde forvet oyuncuları sadece 2 kez (yüzde 15,38) rakip fileleri havalandırırken, defanstan ise skora bir kez (yüzde 7,62) katkıda bulunuldu.

Batalla atıyor ve attırıyor
Bursaspor'un yıldızı Pablo Martin Batalla, oyunu kurması ve asistlerinin yanı sıra attığı gollerle de ön plana çıkıyor. Arjantinli futbolcu, 5 golle takımının en fazla gol atan ismi olurken, Adanaspor, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe, Kayserispor ve Gaziantepspor maçlarında rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Sonradan girip skoru değiştiriyor
Bursaspor'un Şilili futbolcusu Cristobal Jorquera da sonradan oyuna dahil olup skoru değiştiren isim oldu. Takım arkadaşları ve taraftarlarca "nöbetçi golcü" olarak anılmaya başlanan Jorquera, yedek kulübesinde başlayıp sonradan oyuna girdiği karşılaşmalarda 4 gol buldu. Şilili oyuncu, ligin 4. haftasında Kayserispor, 5. haftada Kasımpaşa, 8. haftada ise Aytemiz Alanyaspor maçında (2) attığı gollerle takımının galibiyetlerine önemli katkı yaptı. 

Orta saha oyuncusu Del Valle de 1 gole imza attı. Bursaspor'un 6. haftada deplasmanda Gaziantepspor ile oynadığı ve 3-2 kaybettiği maçta Del Valle, takımına 1 gol kazandırdı.

Forvetlerden 2 gol
Bursaspor'un forvet oyuncuları ise 10 haftalık süreçte 2 gol atabildi. Forvet oyuncuları arasında ilk gol 4. hafta yeşil-beyazlı takımın sahasında Kayserispor ile oynadığı ve 3-1 kazandığı maçta geldi. Forvette yer alan Sercan Yıldırım, orta alanda görev alan Batalla ve Jorquera ile skoru belirleyen isimler arasında yer aldı.

Çek futbolcu Tomas Necid, henüz golle tanışamazken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ısrarla sahaya sürdüğü genç forvet Kubilay Kanatsızkuş, ilk golünü Atiker Konyaspor filelerine gönderdi. 

Kubilay, Bursaspor'un 2-0 kazandığı bu karşılaşmada takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Defanstan skora tek katkı ise Adanaspor maçında Ertuğrul Ersoy'dan geldi.

Bursaspor'da gol atan futbolcuların mevkileri şöyle:

 Futbolcu  Mevki  Gol sayısı
 Pablo Martin Batalla  Orta saha  5
 Cristobal Jorquera  Orta saha  4
 Ertuğrul Ersoy  Defans  1
 Del Valle  Orta saha (kanat)  1
 Sercan Yıldırım  Forvet  1
 Kubilay Kanatsızkuş  Forvet  1

Tüm futbolcularımızdan memnunuz
Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı, takımdaki tüm oyuncuların gol atmaya değil galibiyete odaklandığını söyledi. Çok iyi bir oyuncu grubuna sahip olduklarını ifade eden Paçacı, "10 golü orta saha oyuncularımızın atması, galibiyetlerde ve alınan puanlarda forvetlerin katkısının olmadığı anlamına gelmez. Biz tüm futbolcularımızın performansından, kazanma azminden, hırsından memnunuz. Her hafta daha iyi duruma geliyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi