Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç konuşmasında 15 Temmuz’da yaşananların ardından Bursaspor yönetim kurulunun sergilemiş olduğu tavırdan dolayı tebrik etti.

Sevinç "Çok büyük belalarla karşılaşma noktasındayken milletimizin, medyamızın ve idaremizin vatan ve millet sevgisi tankların önüne geçmiş, şahadet şerbeti içmek için milletimiz birbiriyle yarışmış ve şükürler olsun ki bugüne gelinmiştir. Tüm kuruluşlar gibi Bursaspor’umuzda üzerine düşen katılımları gerçekleştirmişler ve bu katılımların dışında da en güzelini stadyumda netice hoş olmasa da taraftar ve yönetim olarak hazırlanan güzel bir tablo ortaya çıkarıldı. Şehitlerimizin tamamının ismini okudular.

Her zaman iftihar ettiğimiz Bursaspor taraftarı Adana deplasmanına giderken Niğde’ye uğrayarak Ömer Halisdemir’i kabri başında yad ettiler. Bunu düşünüp, gerçekleştiren taraftarımızı da kutluyorum. Geçen süre içerisinde malum federasyonlarda seçimler yenilenmiş ve kulüp başkanımız Ali Ay Kulüpler Birliği yönetim kuruluna seçildi. Kendilerini kutluyoruz. Geçen toplantımızda Vakıfköy’deki sahalara vefa örneği olarak 5 kulübün isminin verilmesi istenmiştir. Bununla ilgili kendilerine yazı yazdık.

Bilgi verilirse memnun oluruz. Son günler PFDK’nin ayırımcılığını kınamamak elde değil. Kulübümüze ceza veriliyor. Başkana ceza veriliyor. Yıllardır şike ile ilgili konuşulduğu halde taraftarımızın açmış olduğu ufak bir pankart nedeniyle ceza alıyoruz" dedi.

Divan Başkanlık Kurulu Genel Sekreteri Av. Haluk Sivri, Tüzük komisyonunun yapmış olduğu çalışmalar hakkında Divan Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

FATİH PULAT: “ KÜÇÜLMÜYORUZ AKSİNE ZIPLAMA YAPMAK ÜZERE BİRAZ EĞİLİYORUZ”

Kulübün mali konuları hakkında Mali Asbaşkanı Fatih Pulat söz aldı. Fatih Pulat şu açıklamayı yaptı;

Şimdi yine bizim ritüelimiz haline gelen, rakamlar konusunda size son derece sade ve net bilgiler vermek istiyoruz. Devraldığımızda toplam futbolcu alacakları net olarak 46 milyon 566 bin Euro’ydu... Şu anki oyuncu kadromuzun alacağı rakam ise 33 milyon 695 bin Euro’dur..Yani biz takım maliyetinde net hesaplama üzerinden yaklaşık 12 milyon 870 bin Euro bir tasarruf gerçekleştirdik. Bu arada oyuncuların maç başı alacaklarını hesaba katarsak, bu tasarruf 1,5 milyon Euro daha artmış olacak.

Bu konuyu biraz daha açmak gerekirse, bizim dönemimizde yaptığımız transferlerin toplam bonservis ve kiralama bedeli 350 bin Euro’dur.Biz devraldığımızda ise kulüplere kiralama ve bonservis bedeli olarak 4 milyon 350 bin Euro ödememiz gereken borç vardı. Bizim ilave ettiğimiz 350 bin Euro ile birlikte ortaya çıkan toplam 4 milyon 700 bin Euro borcun, 3 milyon 50 bin Euro’sunu ödemiş olduk.Bunun yanısıra geçmişten kalan menajer borcu ise 3 milyon 25 bin Euro’ydu. Bizim yaptığımız transferlerin toplam sözleşme bedelleri 17 milyon 475 bin Euro iken bu transferlere ilişkin yapılan menajerlik anlaşmalarının bedeli de 942 bin 312 Euro’dur ve bu bedel üç sezon içinde ödenecektir. Ve hâlihazırda menajerlere kalan toplam borcumuz 2 milyon 700 bin Euro’dur. Gelelim kredi borcuna...

Göreve geldiğimizde devraldığımız toplam kredi borcu yaklaşık 69 milyon Türk lirasıydı ve bu borcun bir kısmı ipotekliydi. Şu anda ise bankalara hiç bir ipotek olmadan, yaklaşık 78 milyon Türk lirası borcumuz bulunmaktadır. Şimdi kredi borcunda bir miktar artış olduğunu sizlerde fark ediyorsunuz.

O konuyu da açıklık getirelim. Reklam ve sponsorluklarla ilgili sözleşmelerimizle birlikte, futbolcu satışından elde ettiğimiz bonservis gelirleri de dahil olmak üzere, kullandığımız kredilerin yaklaşık 10 milyon liralık kısmı çek ve senet karşılığı olup, tahsil edildiğinde toplam borcumuzun 10 milyon liralık kısmı kapanacaktır. Bu arada 8 ayda ödediğimiz toplam 13 milyon 500 bin liralık faizin de bu artışta önemli bir rolü olduğunu belirtmek isteriz. Ancak artışın asıl sebebi, 8 ayda ödediğimiz yaklaşık 115 milyon liranın bir kısmının ne yazık ki kredi enstrümanı ile karşılanmış olmasıdır. Bu arada sponsorluk sözleşmeleri ve futbolcu satışından doğan gelirlerimizin yaklaşık 10 milyon TL'lik kısmını da henüz kullanmadık. Neticede göreve geldiğimizde devraldığımız 291 milyon liralık borcu, yaklaşık 40 milyon lira düşürmüş bulunmaktayız Yani biz hedeflerimiz doğrultusunda, size söz verdiğimiz gibi borcumuzda bir azalma sağladık ve Bursaspor'u borcunu aksatmadan ödeyebilen ve hatta ödemeler noktasında neredeyse günü yakalamış bir kulüp haline getirdik. Bu arada size müjdeli bir haberimiz var. Toplam borçtaki bu düşüş sırasında, gayrimenkul satışımız söz konusu olmadığı gibi, ikinci bir benzinlik arsası daha alınmış olup, 6 aylık bir süre içinde yaklaşık 25 milyon liralık bir değere sahip yeni bir mülkümüz olacaktır. Biz 122 Milyon liralık vergi borcu için görüşmeler sonucunda borcumuz 7.380 bin TL olarak revize edildi. Şu hususu özellikle ifade ediyorum. Biz devletin çıkarmış olduğu vergi yapılandırma kanunu çıkmadan önce işlemi gerçekleştirdik. Zamanla yarışarak yaptığımız çalışma neticesinde 10 milyon TL’lik yükten kurtulduk. Bursaspor’un üzerinde yıllardır Demokles’in kılıcı gibi duran olaydan başarıyla sıyrılmış olduk.

Bursaspor’un 18 tane locası satıldı. Yaklaşık 6.5 milyon dolarlık bir rezerv var. Başkanımız bu yıl geçiş yılı derken herhangi bir küçülme anlaşılmasın. Aksine biraz eğilerek zıplayacağız. Şirketleşme huşunda ilk adımımızı attık. Öz sermayesi yaklaşık 350 milyon TL olan bir şirket olacağız. Bunu nasıl yapacağız. Mevcut stadyumumuzun kiralama süresini uzatacağız. Bu bize ciddi bir büyüklük sağlayacak. Halka arz konusu var. Ciddi anlamda bir çalışmayla halka arzı başarıyla yönetirsek kulübe 200-250 milyon tl akış yaratabiliriz. Artık dernekleşmeden ziyade kurumsal bir anlayış ortaya koymamız gerekiyor. Danışmanımız çalışmaya başladı.”

Editör: Haber Merkezi