Kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, ''Kulübümüzde hem futbolcu hem de teknik adam olarak görev yapan ve başarılarıyla kulübümüzün efsane isimleri arasında yer alan 'İmparator' Nejat Biyedic'i vefatının 5. yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad olsun.'' ifadelerine yer verildi.

Nejat Biyediç (1959-2011)
Bursaspor tarihinin en önemli yabancı futbolcularının başında geliyor. 1986-1987 sezonunda Velez Mostar takımından Bursaspor’a transfer oldu. Bursaspor’da kaptanlık yapan ve kendisine jübile yapılan ilk yabancı futbolcu oldu. Bursaspor’da 125 maçta forma giydi ve 41 gol attı.
Oynadığı futbol ile taraftarlar tarafından kendisine “ İmparator” lakabı takıldı.  Tam anlamıyla orta sahanın beyniydi. Yüksek top tekniği, futbol zekası, unutulmaz frikik golleri ve estetik çalımları ile unutulmaz bir isimdi.

Futbolu bıraktıktan sonra önce yardımcı antrenör, ardından teknik direktör olarak Bursaspor’da görev yaptı. Dört farklı dönemde Bursaspor’da görev yaptı. Özellikle Intertoto döneminde takıma oynattığı futbol ve 2002 yılında 5-0’lık Galatasaray zaferi unutulmayacak teknik adam performanslarıydı.

Biyediç,  15 Ağustos 2011 tarihinde 52 yaşındayken yakalandığı amansız hastalığa yenilerek aramızdan ayrıldı.

NEJAT BİYEDİÇ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi