1959’dan beri organize edilen 1. Türkiye Profesyonel Ligi’nden düşen takımlarla, onlara eklenecek yenileri 2. Lig’i oluşturacak. O sırada profesyonel şubesi olan kulüpler sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunuyor. Bu nedenle Başkan Apak, Bursa ve Mersin’e giderek, profesyonel liglerde oynamayı öneriyor.

1. Küme’de yer alan Bursa kulüpleri toplanıyor ve Orhan Şeref Apak’ın teklifini değerlendiriyor. Sonunda; Acar İdman Yurdu, Akınspor, Pınarspor, Çelikspor ve İstiklal kulüplerinin birleşimiyle Bursaspor ortaya çıkıyor. Profesyonel olan diğer Anadolu Kulübü de Çukurova İdmanyurdu oluyor. İsmini kentinden alan Bursaspor, renklerini yöreye uygun seçerek yeşil ve beyazı benimsiyor.

Yeşil ovayı, beyaz da Uludağ’ı simgeliyor. Dört sezon deneyim kazanmakla geçiyor ve 1966-67 sezonunda Bursaspor hedeflediği yere, 1. Lig’e yükseliyor. 37 yıl aralıksız 1. Türkiye Profesyonel Ligi’nde oynayan Bursaspor, bu süre içinde bir kez Federasyon Kupası, 2 kez Başbakanlık Kupası kazanıyor ve ligde en iyi derece olarak dördüncülüğü elde ediyor.

Kupa finalisti olarak iki kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası’na katılan Bursaspor, 1974-75 sezonunda Dinamo Kiev ve 1986-87 sezonunda da Ajax gibi dev ekiplerle mücadele veriyor. 15 Mayıs 2004 Bursaspor Tarihi’ne kara bir gün olarak işleniyor...

Yeşil beyazlı takım 37 yıldan sonra 1. Lig’den 2. Lig’e düşüyor... İki sezon 2. Lig’de yer alan Bursaspor, tekrar 1. Lig’e çıkıyor...

Bursalı futbolsever, bu düşüş ve çıkışın ardından takımına daha çok sahip çıkıyor. 2006-2007 sezonundan itibaren 1. Lig’de yer alan Bursaspor, önce ligde orta sıraları, sonra Avrupa Kupaları’nı hedefliyor.

Bursaspor’da şu ana kadar en uzun süre başkanlık görevi yapan İbrahim Yazıcı, takımın başına Ertuğrul Sağlam’ı getirerek çıkışı başlatıyor. Bunun sonucu olarak 2008-2009 sezonunu altıncı sırada bitiren Bursaspor, 2009-2010 sezonunda 75 puanla Türkiye Süper Lig’i şampiyonu oluyor.

Yeşil-Beyazlı kulübümüz 51 yıllık lig tarihinde daha önce şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan sonra 5. şampiyon takım olma başarısını gösteriyor. Öte yandan şampiyonluk kupası tam 26 yıl sonra İstanbul’dan çıkarak Anadolu’ya gidiyor...

Bursaspor'un Kurucuları

Bursaspor'un Kurucuları

Editör: Haber Merkezi