Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Demirkuyu Askeri Üs Bölgesine teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı yürekleri yaktı. 18 kişinin hayatını kaybettiği alçak saldırıya spor camiasından da büyük tepki geldi.

Bursaspor resmi intetnet sitesinden yayınlanan mesajda "Hakkari'nin Şemdinli, Diyarbakır'ın Silvan İlçelerinde bölücü terör örgütünün saldırıları neticesinde hayatını kaybeden şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağolsun." denildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüpleri, saldırıyı kınadı. Süper Lig ve TFF 1. Lig'de birçok kulüp de saldırıyla ilgili kınama mesajı paylaştı. TFF'nin internet sitesinde yer alan kınama mesajında, "Hain terör saldırısını şiddetle kınarken, hayatını kaybeden şehit askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, dileriz" ifadeleri kullanıldı.
Editör: Haber Merkezi