Süper Lig’in 14.haftasında deplasmanda oynadığımız ve 3-0 galibiyetimizle sona eren Atiker Konyaspor maçında VIP Tribününde müsabakayı takip eden U21 Takımı oyuncularımız Konyasporlu taraftarların sözlü saldırısına uğramış olup, güvenlik güçleri tarafından stat dışına çıkarılmışlardır.

Protokol Tribünü’nde müsabakayı takip eden başta İkinci Başkanımız Ali Ademoğlu, Finansal Yapılanmadan Sorumlu Asbaşkanımız Fatih Pulat, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sezer Sezgin ve Görkem Akbaş derhal olaya müdahil olmuşlardır.

Daha sonra İkinci Başkanımız Ali Ademoğlu, Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük’ü telefonla arayarak olayı anlatmış olup Sayın Çavuşoğlu ve Küçük’ün olaya müdahil olmasının ardından U21 Takımımız, ikinci Başkanımız Ali Ademoğlu tarafından locaya alınmış karşılaşmayı locadan takip etmişlerdir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

BASKETBOL MÜSABAKASINDA DA KRİZ YAŞANDI
Konuyla ilgili olarak kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle "Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan Konyaspor-Bursaspor Süper Lig mücadelesinden bağımsız olarak, sadece basketbol izlemek ve takımımızı desteklemek üzere salona gelen yaklaşık 50 kişilik taraftar grubumuz, maç sırasında Selçuklu Belediye taraftarlarının saldırısına maruz kalmış ve ayrıca maçın hakemleri tarafından herhangi bir anons ve uyarı söz konusu olmadığı halde, güvenlik güçlerince haksız bir şekilde salonu terk etmeleri hususunda baskı uygulanmıştır.

Bursa'dan gelen ve futbol müsabakasının ardından salona alınmaları konusunda eşgüdüm toplantısında alınan kararı bulunan yaklaşık 300 taraftarımız ise yine güvenlik güçleri tarafından engellemek suretiyle salona girişlerine izin verilmemiş, içeride bulunan taraftarlarımızın üzerine kapılar kilitlenmiş ve takımımızın bu önemli mücadelede adeta planlı bir şekilde yalnızlaştırılması ve tribün desteğinden yoksun bırakılması adına sportmenlik ve hukuk dışı uygulamalar ortaya konmuştur.

Bir misafir takımın yaşayabileceği en ağır koşullar altında oynadığımız bu maçın, bir maçtan ziyade sinir harbine dönüştürülmesi hususunda, ev sahibi kulüple birlikte, özel güvenlik güçleri ve rakip taraftarların ellerinden gelen tüm gayreti göstermiş olmaları üzüntü vericidir. Maçın bitimiyle birlikte oyuncularımızın soyunma odasına yöneldikleri sırada ev sahibi kulüp taraftarlarının saldırısına maruz kalması ve bunun özel güvenlik güçleri tarafından önlenmemesi ise son derece düşündürücüdür.

Bursaspor Durmazlar Basketbol takımı olarak, olağandışı koşullarda oynanmış bir maçı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü unutabiliriz ama Konya deplasmanında yaşatılan atmosferin Türk basketbolunun geleceğine dair kaygı verici gelişmelere sahne olmasını kabullenemeyiz.

Basketbol Federasyonu'nun bu maçla ilgili bütün raporları titizlikle incelemesini ve en doğru değerlendirmenin yapılmasını beklemek en tabi hakkımız ve talebimizdir.

Ayrıca, basketbolun marka değerine katkıda bulunmak ve basketbolla, basketbolseverleri buluşturmak adına son derece önemli bir hizmet veren kulübümüzün televizyonu BSTV'nin maç yayınına izin vermemeyi artık bir gelenek haline getiren deplasman kulüplerinin bu tavrını federasyonumuzun gözden geçireceğini ve bu çağdışı uygulamaya bir son vereceğini umuyoruz."

Editör: Haber Merkezi