Geçtiğimiz sezon Süper Lig maçlarında 11, Türkiye kupası maçlarında 5 gol kaydeden Çek yıldız, bu sezon yedek kulübesinde takımı izlemekle yetindi.

Hamza Hamzaoğlu’nun takımda düşünmediği ve çoğu maçta forma şansı vermediği Necid, yüksek maliyeti sebebiyle hem futbol anlamında hem de maddi anlamda Bursaspor’un başına bela oldu.

Tabi olayların bu noktalara gelmesinde Hamza Hamzaoğlu’nun da önemli bir etken olduğunu unutmamak gerek. Geçtiğimiz yıl 16 kez fileleri havalandıran bir oyuncunun bu sezon bir anda yedek kalması, arada büyük bir problem olduğunu gösteriyor.

Peki Necid’in suçu ne?

İnanın bu konu hakkında hiç kimsenin en ufak bir fikri yok. Sebebi ise Hamza Hamzaoğlu’nun zaman zaman Tomas Necid ile ilgili yaptığı olumlu açıklamalar.

Hal böyle olunca akıllarda Teknik adam ve futbolcu arasında sıkıntı olmadığını anlıyoruz. Fakat ya Hamza Hamzaoğlu bizi kandırıyorsa!

Ya da yönetim, “hocam Necid’i oynatma bu yöntemle yıpratalım belki o zaman takımdan ayrılmak ister” demiş olabilir mi?

Tabi bunların hepsi senaryo…

Peki ama ya gerçekse!

Gelin birde tam tersini düşünelim. Yönetimin bu konuyla alakalı hiçbir yaptırımı yok diyelim. O zaman daha büyük bir problem var. Demezler mi adama bu kulübün sahibi Hamza Hamzaoğlu mu diye. Sormazlar mı Ali Ay’a “sevgili başkan Tomas Necid neden oynamıyor bu problemi neden çözmüyorsunuz” diye.

Sormuyorlar arkadaş sormuyorlar…

Benim fikrimi merak ediyorsanız eğer. 750 bin Euro Stancu’ya verene kadar Tomas Necid’i kazanabilirdik.

İnanın arada çok fark yok.

En büyük problem kanatlardan orta yapacak hiçbir oyuncunun olmaması.