Adnan Örneğin açıklamalarını sizlere eksiksiz olarak sunuyoruz. Dün Bursa gündemi sarsan bu önemli gelişme hakkında Adnan Örnek Bursa Tv Spor Müdürü Uğur Engin’in sunduğu Spor Haberleri programına canlı bağlanarak konuyla alakalı bilinmedik herşeyi anlattı işte o açıklamalar.

AMELİYAT PARASINI ÖDEDİK
Adnan Örnek: Alt yapıda kullanmak üzere Atakım priminden belli bir ücret veriliyor yaklaşık 6 bin liraya yakın para sadece. Bu primde alt yapı direktörleri alt yapıda harcıyor. Alt yapının ihtiyaçları oyuncuların ihtiyaçları için harcanıyor. Bizde dedikki oyunculara galibiyette vericeğimiz para 15 20 lira tutuyor yazık günah 15 20 liranın hiç bir katkısı yok. Biz takımlarımızı avrupaya turnuvaya götürelim dedik yaklaşık 11 veya 12 tane prim geçen sene fakat bu arada bazı harcamalarda mesela bir arkadaşımız çok kritik bir ameliyat oldu. Koç üniversitesinde yapılan bu ameliyatın parasını primden ödedik.

400 BİN TL’LİK ALACAĞIMDAN VAZGEÇTİM
Bursaspor u19 takımında oynuyor arkadaşımız, hayati bir ameliyattı ve olması gerekiyordu. Ondan sonra takımlarımızı avrupaya turnuvaya götürelim dedik. Hiç olmazsa iyi bir şekilde harcanmış olur.3 tane turbuva biri Bulgaristanda ikisi Yunanistanda turnuva ayarladık. 19, 17 ve 15 takımlarında fakat biliyorsunuz benim süreci Altyapı direktörüyken A takım teknik direktörlüğüne başladım. Son 1 hafta kalada görevimden istifa ettim. Benim alt yapı olarak 3 sene sözleşmem vardı.1 Haziran’da Bursaspor kulubüyle karşılıklı bir araya geldik 1 fesihname imzaladık fesihname şöyle ne bursaspor kulübü bundan sonra her türlü sözleşme belgesi ve her türlü alacak verecek her şeyi kapadık. Fesihname de 2 yıllık daha anlaşmam vardı. Yaklaşık 400 bin tl ye yakın para, 400 bin tl yide geçiyor.hem alt yapı fesihnamesi yaptım hem de  A takım fesihnamesi yaptım. 12- 13 sene bursaspor da oynamışım 6 sene takım kaptanlığı yapmışım yani böyle bi şeyi federasyona mahkemeye taşımak bana yakışmaz diye düşündüm bende bursaspor dan 2 yıllık alacağımı hiç bi şey istemedim yaklaşık 400- 450 bin tl lik alacağımla 1 imzayla vazgeçtim. Personel değil. Personele zaten para yatıyordu. Futbolculara kullanmak için 100 bin tl de değil bu para yaklaşık 5 bin 800 tl para yatıyor yaklaşık bu kadar 45 50 bin tl lik paradan söz ediliyor artık sözleşmemi fesh ettim. Ben 400- 450 bin tl alacağımdan vazgeçtim.

ÖNEMLİ DEĞİL, ÖDERİZ
Beni bursaspor kulübünden aradılar. Dedim bir şekilde öderiz zaten bu turnuvayı ben organize ettim niye gitmediniz dedim dediler biz turnuvaları iptal ettik. Bu formdan karşılanacaktı zaten neyse biz fesihname yapınca alacak verecek hiç bir şeyin kalmadığını düşünüyorum. Kulüpten aradılar böyle bir prim varmış dedim. Fesihnameye imza attım, yani ne Bursaspor kulübünün benden alacağı var nede benim bursaspor kulübünden alacağım var. Biz zaten anlaştık istifa etmişim. Ne parası ben 3 aydır 4 aydır işsizim mesela ben para mı kazanıyorum. Bütün alacaklarımdan vazgeçtim. Önemli değil öderiz dedim. Takımları yeniden turnuvayı götüreyim dedim. O da yetmez her yıl bir takımı turnuvaya götüreyim. Bir takımı zaten Avrupaya götürmek 30-40 bin tl.

İSTİYORLARSA VERİRİM
Ben bursaspor kulübünden para istemiyorum ama istiyorlarsa veririm. Benden çok önce 7-8 sene öncede böylede oluyordu zaten başkanında haberi yoktur. Başkanın bu konuyla alakası bile yoktur benim düşüncem kulüp müdürüyle ilgilidir. Daha sonra aradılar beni ben dedim öderiz merak etmeyin dedim. Takımları avrupaya turnuvaya götürürüm 1-2 takımı turnuvaya götürünce o paraya denk geliyor. Hadi ben dedim bununlada kalmıyayım bir takımı her yıl Avrupa’ya götüreyim bu konuyu Erhan başoğluyla görüştüm kulüp müdürü, yargı olacak bi şey yok.

BENİ ZAN ALTINDA BIRAKAMAZLAR
Vergili, vergisiz hem alt yapıdan alacağımdan hemde A takımdan alacağımdan vazgeçtim. Ona rağmen ben dedimki benim üstüme atmayın ben 6 sene bursaspor kaptınlığı yaptmışım. Ben 2 yıl alacağımdan 400 450 bin tl den vazgeçmişim ama öbür konuyla ilgili üzerime düşeni yaparım. Son sözü ben söylüyeyim beni bu konuyla ilgili böyle işlerle zan altında bırakamazlar. Zan altında kalacak bi şey de yok zaten o olay 1 haziranda bitmiş. Başkanın bir ilgisi yok o konuyla başkanında aydınlanması lazım ben geçen hafta da bu konuyla ilgili bursaspor kulübünü aradım ve üstüme düşeni yaparım dedim.

BEN ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIM
Ben Bursa’nın evladıyım ben sadece Bursaspor alt yapısında yetiştim sadece 12-13 sene Bursaspor’da oynadım 6 sene kaptanlık yaptım hiç adnan örnek le ilgili para konusu duydunuz mu? Futbolcuyken hem de teknik adamken. Hiç bir problem yok, bi şey söyliyeyim içimde kalmasın Bursaspor çok büyük bir kulüp büyük bir marka. Bu tip olaylarla Bursaspor’u karıştırmamak lazım, yanlış uygulamalar falan Bursaspor’un büyüklüğünü etkilemez. Bursaspor yine Bursaspordur. Ben üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım.

Editör: Haber Merkezi