Bursaspor'da yeni sezon çalışmaları start aldı. Takımın başına teknik direktör olarak Robert Prosinecki'yi getirmeyi planlayan Başkan Ali Ay'ın yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluk durumunda yabancı birkaç çalıştırıcının daha ismini gündeminde tuttuğu belirtildi. Yeşil beyazlılar'da en çok merak edilen konulardan biri de kalacak ve gidecek oyuncuların kimler olacağı. Bu konuda göreve başlayacak yeni teknik direktörün görüşleri alınacak fakat Başkan Ali Ay'ın kafasında bazı isimleri netleştirdiği öğrenildi.

Maliyeti yüksek
Yeterli performansı gösterememesinin yanında sezon içersinde maddi anlamda da birçok kez sıkıntı çıkaran Sercan Yıldırım'ın gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sakatlığı nedeniyle bu sezon fazla şans  bulamayan Emre Taşdemir'in de talibi çıkarsa yollar ayrılacak. Başkan Ali Ay'ın kaleciler Harun Tekin ve Mert Günok ikilisini de aynı anda takımda istemediği belirtildi. Bu doğrultuda maliyeti yüksek olan Mert Günok'tan takım bulması istenecek.

Stancu kalacak
Sözleşmesi biten Del Valle Bursaspor'la yollarını ayırırken, Deniz Yılmaz için isteyen kulüplerden bir miktar bonservis ücreti talep edilecek. Geçen sezon devre arasında gelen ve katkı sağlamayan Boban Jovic'e soğuk bakan Başkan Ali Ay'ın yabancı başka bir forvet alınsa dahi Bogdan Stancu'nun takımda kalmasını istediği belirtildi. Başkan Ay'ın Şamil için gelecek teknik adamın kararını uygulayacağı öğrenildi. Fakat kalması yönünde bir karar çıkarsa tecrübeli futbolcudan indirim talep edilecek.

Gençler ne olacak?
Başkanın genç oyuncularla ilgili de karar aşamasında olduğu bildirildi. Bu sezon özellikle son haftalarda kendisine verilen şansı iyi kullanamayan Kubilay Kanatsızkuş'un kendini geliştirmesi için farklı bir takıma kiralık olarak gönderilmesinin gündemde olduğu belirtildi. Mert Örnek ve Furkan Soyalp gibi isimler ise kadroda düşünülmüyor. Bu arada yeni sezon kampına geçen sezon U-21 takımında forma giyen yabancı oyuncuların da katılacağı belirtildi. Bu isimlerle ilgili son karar kampın ardından verilecek. 

Editör: Haber Merkezi