Özlüce İbrahim Yazıcı Tesislerin’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Ali Ay, şu ifadelere yer verdi "Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Böyle bir basın toplantısı yapma gereği duydum. Çünkü çok fazla bilgi kirliliği var. Bundan doğal olarak bizler de etkileniyoruz. Taraftarımız etkileniyor. Bunlara biraz açıklık getirelim. Biliyorsunuz hepimiz Bursaspor için uğraşıyoruz. Kongre teveccüh gösterdi tekrar bizleri seçti. İkinci defa bu görevin başındayım. Kucaklayıcı  olacağımı kongrede de söyledim. Ama sizlerden de şunu rica ediyorum, başarı için hepimizin uğraşması lazım. O kadar çok şey yazılıp çiziliyor ki, burada genç arkadaşlarımız var maalesef algı da yapılıyor. Eğer Bursaspor başarılı olsun istiyorsak üstesinden el birliği ile gelmemiz lazım. Bundan sonra biraz daha dikkat ederiz diye düşünüyorum. Öncelikle, Mustafa Er hocamızın görevi bırakmasının nedenleri konusunda bugüne kadar bilgisi olmayanlar aslı astarı olmayan birçok şey yazdı, buna değinmek istiyorum. Çeşitli senaryolar yazıldı ve gerçekmiş gibi aktarıldı. Daha önce de söylemim Mustafa Hoca bizim projemiz ve değerimizdir. Biz kendisini alacağı karar konusunda kulüp olarak yönlendirmedik, zorlamadık. Kendi kararıydı. Ve hatta ben İngiltere’ye eğitim almak üzere gitmesini çok istemiştim. Kendisi futbol direktörlüğünü seçti. Mustafa hoca son derece dürüst ve namuslu bir insandır. Konu transfer olunca öyle iğrenç iftiralar, o denli yalan yanlış suçlamalar ortaya atılıyor ki, o da u çarkın içinde doğal olarak bulunmak istemedi. Dürüst insanların en büyük sermayesi onurdur. Ve onlar da bu dedikodu ve çamur atma düzeninin içinde olmak istemezler. Masum insanların üzerine bile sürülen lekeleri gördükçe Mustafa hocanın ben bu işte yokum demesini de anlamak lazım. Kendisini ikna edemedim. Öyle şeyler söylendi ki konuyla alakalı, Samet hoca istememiş güya… Külliyen yalan. Ben istiyorsam, yönetimimi istiyorsa Samet hoca da ister. Bu kulübün patronu benim, Samet hoca da saha içinin patronudur.  Mustafa hocaya bu kapı asla kapanmaz. Mustafa hoca bizim değerlerimizden biridir.

Diğer konu Paul Le Guen’in transferi ile ilgili ortaya atılan çirkin iddialar. Eleştiriye açık bir insanım. Eleştiri olmasa kimse kendini geliştiremez. Ama yalan ve iftiraya hayır. Bundan böyle yalancı ve iftiracı ile sonuna kadar mücadele edeceğim. Ne aynı masada otururum ne de Bursaspor’un sınırları içine sokarım.

Bakın sözde gazeteci diyor ki, Fransız’la güya 1 milyon 200 bin Euro’ya anlaşmışız ama sonradan 1,5 milyon Euro demiş. Hasan Parlakay ve Hüseyin Gedik beni ikna etmiş. Ben bağırıp çağırmışım kabul etmişim ve sondana o 300 bin Euro’luk fark menajerlerle paylaşılmış. Yahu kuldan çekinmiyorsun Allah’tan kork bari. Baştan sona yalan ve iftira. Bir kere iddia edildiği gibi ne Fransa’daki ne de İstanbul’daki görüşmelerde Hasan Parlakay yoktu. Zaten niyetinin ne olduğu belli… Diyorlar ki kulüp cevap vermedi. Sükut ikrardan gelir, ipe sapa gelmez yazının neresine cevap vereyim. 300 bin Euro’luk senedi gösterip menajerlere verilmiş diyor. Be adam ben senedi hocaya vermişim, yıllık alacağının bir bölümüne istinaden. O da arkasını ciro edip kullanmış. Kime vereceğini bana mı soracak? Adamlar da gidip kırdırmış. Bu senet hocaya verilmiş senet. Nasıl kullanıldığından bana ne. Kulüp nerede olayla muhatap hale geldi? Senedin son sahibi bizden ödemeyi istediği an. Siz neyin haberciliğini yapıyorsunuz? Buna yalan hafif kalır. İftiranın ta kendisi. Bu iftiranın sahibi bu bedelini hukuken de öder. Kimse kusura bakmasın. Hem iftira atacaksın hem de ben gazetecilik yapıyorum diyeceksin. Hüseyin Gedik ile ilgili kararımızı da buna bağlayıp prim yapmaya çalışıyor utanmadan. Bu mesele ile ilgili uzaktan yakından ilgisi yok. Tamamen icra kurulumuzun ve benim tasarrufumdur.

En çok yazılan şeyler transfer döneminde çıkıyor. Şimdi sorularınızı alabilirim. Çoğunuz yaşça küçüksünüz. Abi kardeş ilişkisi ile geldik bugüne kadar. Bundan sonra da aynı samimiyetle devam edelim.

Mustafa Er’in Samet Aybaba yerine getirilmesi daha doğru olmaz mıydı? sorusuna Başkan Ali Ay, “Trabzonspor maçından sonra görüştüm. Bizim için hoca çok önemli. Geçen sene Le Guen gibi marka bir hoca getirdik. Ama uyum olmadı. 8 hafta arkasında durdum. 2010 yılı öncesi gelmiş bir Samet hocamız var. Gençlere verdiği önem ortada. Bunu değerlendirdik. Sivas’ta çok düşük bütçelerle ortayla koyduğu geçen seneki başarısını dikkate aldık. Hocayı kaçırmak istemedik. Tabi ki sportif direktör öncelik olmalıydı ama olmadı. Mustafa hoca ile bu yola çıktık ama olmadı. Maalesef 2+2’nin 4 etmediği tek yer futbol camiası. İnşallah bu sene başarılı oluruz.

“Samet hocanın aldığı ücret çok tartışıldı. Bu konuda neler söylersiniz?” sorusuna Başkan , “Oturduk konuştuk. Ben Alanya ile görüştüm. Alanya 3,5 milyon vermiş. Hocaya gelen son teklif de 4,5 civarıydı. Samet hocaya daha fazla verilmiş gibi gözükebilir ama bugün Samet hoca ile karşılaştırabileceğimiz kaç hoca var üst klasmanda. Diğer hocaları da değerlendirdiğimizde çok büyük para olduğunu düşünmüyorum. Piyasayı siz de biliyorsunuz.

“Mustafa Er ve Hüseyin Gedik’in ayrılması transferi sekteye uğratacak mı?” sorusuna Ali Ay, “Hocamız 4 futbolcu istedi. Orta saha, kanat, forvet olmak üzere. Gidecek olan futbolculara da bağlı bu. Geçen seneki yanlışları bir daha yapmak istemiyorum. Yeni transfer maliyet demek. Aşağı yukarı isimler belli. Bifouma ile de ilgileniyorduk. Ama Ankaragücü’ne imza attı. Kardeş kulübümüze de hayırlı olsun. Badji’yi biliyorsunuz. Forvet var, iki üç isim var. Onlarla ilgili çalışmalarımız var. Hem Mustafa Hoca’nin izlediği, hem de Ilgaz Çınar tarafından sunulan ve Samet Hoca’nın verdiği isimler ile ilgili çalışmalarımız var. Temmuza kadar bir ya da ikisini bitiririz diye umuyorum” yanıtını verdi.

“Yeni bir futbol direktörü düşünüyor musunuz ? Ayrıca Kadroda düşünülmeyen futbolcularla ilgili son durum nedir?” sorusuna ise Başkan Ali Ay şu yanıtı verdi: “Samet hoca gelecek hafta burada olacak, tekrar oturup görüşeceğiz. Çalışmak istemediğini söyledi bazı isimleri değerlendireceğiz. Bize de maliyetli futbolcular üstesinden geliriz inşallah. Almak çok kolay ama satmak daha zor. Dünya kupasında 3 futbolcumuz var onlarda da ilgili gelişme olabilir. İnşallah değerlerini bulurlar satarız. Futbol direktörü ile ilgili de çalışmamız var. Hemen olsun bugün olsun diye gitmek istemiyorum. Zor bir seçim çünkü. Mustafa hocanın gitmesine en fazla üzülenlerden biri benim. İki alternatif var. Ya daha önce bu işi yapmış tecrübeli ya da futbolu bilen lisanı bilen eski futbolcularımızdan biri de olabilir.”

“Mali tablo ortada bununla ilgili gelir gelir getirici projeler hakkında gelişmeler var mı?” sorusuna Başkan , “Herkes biliyor mali tablonun ne olduğunu. Her gün konuşuyorum. Şu an Türkiye seçime gidiyor. Başbakan yardımcımızla beraberdik onunla da konuştuk. Şu an en büyük problem mali tablo. Arkadaşlarımızla beraber çalışmalar yapıyoruz. Belediye başkanımız valimiz ile konuştuk. Seçimden sonra oturup elimizdeki projeleri değerlendireceğiz. En fazla ihtiyacımız olan kişiler valimiz ve belediye başkanımız. Kombinelerimiz satışa çıkacak. Çok büyük gelir beklentisi içinde değiliz oradan. Sponsorluklar ön ve arka forma reklam sponsorluğu çalışmalarımız var. Mümkün olduğu kadar daha fazla gelir nasıl elde ederiz onun için uğraşıyoruz. 270 milyon ödememiz var gelecek sene. 100-110 milyon gibi futbola ayrılan bütçe. Bunun için bir an evvel kaynak bulmamız lazım. 120-130 ilave kaynak bulmamız lazım ki bu işi götürelim” dedi.

“Kent dinamikleri kaynak bulma konusunda size destek oluyorlar mı?” sorusuna Ali Ay, “Valimiz ve belediye başkanımız ile seçimden sonra oturup görüşeceğiz. Stat isim hakkı, kiralanacak alanlarımız var. Destek vereceklerini söylediler. Valimiz ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizimle çok ilgileniyorlar” dedi.

“Mevcut futbolcularla ilgili teklif var mı?” sorusuna ise Başkan , “Şu an gelen teklif yok. Menajerleriyle görüşüldü. Onlar da çalışma yapıyorlar. Okan Kocuk artı Muhammed gibi iki iyi kalecimiz var. Milli kalecimiz Harun ile birlikte Türkiye’nin en iyilerinden 3’üne sahibiz. İyi teklif gelirse gönderebiliriz. Teklifin ne olacağı önemli” dedi.

Ali Ay Altyapı ile ilgili tüzük gereği kurulması gereken komite hakkındaki soru üzerine, “Recai hocaya rica ettim. Pazartesi onunla toplantı yapacağız. Alt yapıya yönetimimizden Görkem Akbaş kardeşimizi atadık. Ümit Hocamızı görevlendirdik. Faruk hocamıza da teşekkür ediyorum geçen sezon için. Tüzüğümüz gereği 3 komite üyesi olması lazım. Recai hoca ile bunu görüşeceğiz” yanıtını verdi.

“Kulüpler Yasası ile ilgili bir gelişme var mı? Yeni sezonun İbrahim Yazıcı sezonu olması ile ilgili bir görüşmeniz oldu mu? sorusuna Ali Ay, “TFF’ye söyledik. Sezon isminin İbrahim Yazıcı olması konusunu yeniden gündeme getireceğiz. Kulüpler Yasası tasarısı hazırlanmış vaziyette. Geçen sene görüştüğümüzde kulüplerin durumunun içler acısı olduğunu söyledik. Çoğu kulüp frene basmış durumda. Herkes beklemede seçim bekleniyor. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız çünkü büyük cezalar olacak” dedi.

Amatör şubelerle ilgili sorulan bir soru üzerine görüşlerini aktaran Başkan Ali Ay, şu ifadelere yer verdi: “Dün belediye başkanımız ile görüştük basketbolu. Onu da masaya yatıracağız. Geçen sene basketbolun bize maliyeti -5,5 milyon. Biz bu şekilde gidersek zarar ederiz her sene. Bakacağız, ya sponsorlukları arttıracağız ya da gelirimiz ne kadar ise onu 1 kuruş aşmayacağız. İki senedir direkten dönüyoruz. Onu da değerlendireceğiz. Durmazlardan 1 Milyon TL aldık geçen sene. Bunların kararını verirken çok iyi düşünmemiz lazım. Bursaspor’un geleceğini çok iyi düşünmemiz lazım. Gelir gideri çok iyi hesap etmemiz lazım ki rahat ettirelim. Burada kamuoyu baskısı oluyor. Basketbolu siz ne kadar istiyorsanız ben de o katar istiyorum. Ama gerçeklerle hareket etmemiz lazım. Ne yapmalı gelirleri yükseltmeli. Bu olduktan sonra hiçbir sorun yok. Belediye voleybolu kapattı. Gençlere önem verecekler. Belki voleybolda da gençleri buraya alıp öyle devam edeceğiz.”

“Kombine fiyatlarını belirlediniz mi?” şeklindeki soruya Ay, “Bugün bir toplantı yapacağız. Büyük ihtimalle geçen seneki fiyatlar baz alınacak. Çok fazla bir şey yapmayacağız. Önemli olan taraftarımızı stada çekebilmek” dedi.

Okul projesi ve Kendir Yaylası projesinin sorulması üzerine Başkan , “Kendir Yaylası ile ilgili bugün valimizin bir toplantısı var. Bir onay gelmesi bekleniyor. Proje zaten taslak olarak hazır. Okul ile ilgili de Spor Toto’dan para bekliyoruz” dedi.

“Stadyumun dışındaki  emniyet şeridinin kaldırılıp kaldırılmayacağı ilgili bir gelişme var mı?” sorusuna Başkan Ali Ay, “Onlarla ilgili de görüşmelerimiz oldu. Sezon açılışına kadar umut ediyorum ki problem çıkmaz. Bizim için çok önemli. Misafir tribünü ile ilgili de bir çalışma yapılıyor” yanıtını verdi.

Yeşil Bursa’nın geleceği ile ilgili soru üzerine ise Başkan Ali Ay, “Yeşil Bursa kapatılacak” cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi