Lig'in şampiyon apoletli 5. takımı olan Yeşil Beyaz'ın sezonun ilk bölününü 27 puanla 5. sırada bitirmesi taraftarlarını mutlu etmeye yetmedi.

Şampiyonluğa ulaştığı 2009-2010 sezonundan itibaren, geçen yıl hariç her sezon Avrupa kupalarına katılma başarısı gösteren, yine bu süreçte sürekli üst sıraları hedefleyen yeşil-beyazlı takım, ilk 5 hedefiyle başladığı ligin ilk bölümünde amacına ulaşsa da taraftarlarının eleştiri odağı oldu.

Bursaspor'da göreve geçen sezonun 15. haftasında gelen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, takımın elde ettiği sonuçlardan çok oynadığı futbol ve eski takımı Galatasaray ile ilgili açıklamaları nedeniyle gündeme geldi.

Bu sezona Adanaspor deplasmanında elde ettiği 2-1'lik galibiyetle başlayan Bursa ekibi, evinde lider Medipol Başakşehir'e 2-0 yenildi. Bu yenilginin ardından Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0 mağlup eden, evindeki Kayserispor ve Kasımpaşa müsabakalarından 3-1 ve 1-0'lık sonuçlarla 3 maçta hanesine 9 puan yazdıran yeşil-beyazlı takım, zirvenin ortağı olacağını göstermesine karşın, kalan bölümde aynı başarıyı gösteremedi.

Bursaspor, ilk yarıda 8 maçtan 3 puanla ayrılırken, 3 müsabakada berabere kaldı, 5 karşılaşmada ise puan alamadı.

Editör: Haber Merkezi