İlk yarıda her iki takımında dişe diş mücadele ettiği zorlu maçta, ikinci yarıda Hamzaoğlu’nun ofansif orta saha oyuncusu olan Pablo Martin Batalla’yı sol kanata alması yeşil-beyazlı takımın gardını düşüren en büyük etken oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında bu konuyla ilgili sorulan soruya cevap vermeyen başarılı teknik adam, Batalla’nın orta sahanın solunda oynamasının yanlış olduğunu cevapsız kalmasıyla belli etti.

Son haftalarda ortaya koyduğu performansla biranda ilk 4 takım arasına demir atan Timsah, hem deplasman hem de iç saha maçlarında elde ettiği başarılı sonuçlarla çıtayı yükseltti. Sezon başında maliyeti düşük transferlerle gündem konusu olan yeşil-beyazlı takım ilk 10 hafta içerisinde tartışılan transferlerle yoluna dolu dizgin devam ediyor.

Hamzaoğlu hatasını geç fark etti
Hamza HamzaoğluZorlu Karabük deplasmanına Konyaspor maçının en’leri ile çıkan Hamza Hamzaoğlu, Ricardo Faty’nin kart cezalısı olması sebebiyle o bölgede Cristobal Jorquera’ya şans verdi. Başarılı teknik adam ilk 11’in orta saha kurgusunu Merter Yüce, Cristobal Jorquera ve Pablo Martin Batalla ile kurdu. İlk 45 dakika boyunca kora kor bir mücadele sergileyen iki takım ikinci yarıda kulvarları değiştirdi.

Hamza Hamzaoğlu ikinci yarıda Pablo Martin Batalla’yı orta sahanın soluna alınca, Karabükspor’un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Orta alanda hakimiyeti tamamen ev sahibi takıma veren Bursaspor, kalesinde tehlikeli pozisyonlar buldu. Milli eldiven Harun Tekin ve defans oyuncularının kritik müdahaleleriyle atakları savuşturmaya çalışan yeşil-beyazlı takım ikinci yarıda Karabükspor’u izlemeyi tercih etti. Tabi bundaki en büyük faktör Batalla’nın maestro pozisyonundan alınması oldu.

63.dakikada hatasını fark eden Hamzaoğlu, Jorquera-Bilal değişikliği ile birlikte Batalla’yı eski yerine alarak Bilal’i sol kanat bölgesine yerleştirdi. Bu hamleyle birlikte elini yüzüne bulaştıran başarılı teknik adam bu seferde sol kanatta Bilal’in aksamasıyla ikinci 45 dakikayı feda etmiş oldu.

Batalla her yerdeydi
Karabükspor karşısında 90 dakika sahada kalan Arjantinli krampon, sahada basmadık yer bırakmadı. Her pozisyon sonrası takım arkadaşlarına destekleyici yorumlar yapan Batalla, hatalı paslar sonrasında uyarıda bulunmayı ihmal etmedi. Özellikle ikinci yarıda Teknik patron Hamza Hamzaoğlu tarafından sol kanata alınan yıldız oyuncu, Karabükspor’un en etkili isimlerinden biri olan Andre Poko’yu adım adım takip etti. Sağ taraftan Poko ile kontra ataklar üretmeye çalışan Karabükspor bazı pozisyonlarda başarılı olsa da, bazılarında ise Bursaspor 32 yaşındaki Batalla’nın defansa desteğiyle bunları savuşturmayı başardı.

Haber: Uğur Engin
Editör: Haber Merkezi