Bursaspor Başkanı Ali Ay ligin bitimine 7 hafta kala gelecek sezon ve takımın içindeki mali durum ile ilgili önemli mesajlar verdi. Kredi anlaşmasında sona geldiklerini belirten Ay, “Buradan bizi rahatlatacak bir para yok. 100 milyonluk kısmı eski banka kredisini kapatmaya kullanılacak. Diğer 50 milyon ise kulübe kalıcı gelir kaynakları için oluşturacağımız projelere gidecek. Yani sizin anlayacağınız burada transferde kullanabileceğimiz bir rakam yok. Şu an günü yakalamak adına 80 ile 100 milyon lira arasında bir paraya ihtiyacımız var” dedi.

Para olmadıktan sonra
Bursalı sanayicilerden beklediği desteği alamadığının altını çizen Ali Ay, “Bursaspor'u sevenin ne kadar az olduğunu bu görev süremde net bir şekilde gördüm. İyi takım isteniyor ama kimse elini cebine atmak istemiyor. Kimse kusura bakmasın. O bu, şu; benim için kulübün mali durumu her şeyden önemli. Para olmadıktan sonra, herhangi bir konuda adım atmanız neredeyse imkansız. Stadın isim hakkını sattığımız taktirde oldukça rahatlarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Gelen giden yok
Olağanüstü kongreye gitmek gibi bir düşünceleri olmadığını bir kez daha yineleyen Başkan Ay, “4 gözle kapımızın çalınmasını bekliyoruz ama gelen giden yok. Bir kere daha söylüyorum. 50 milyon lira ile biri çıkıp yönetime talip olursa seve seve kendisine bu görevi devrederiz. Ama şu şartlarda böyle bir ismin çıkacağına pek ihtimal vermiyorum. Hakikaten parasal konularda şehirden istediğimiz desteği bir türlü alamadık. İyi ki yanımızda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe var” ifadelerini kullandı.

Hoca oyuncu önermeyecek
Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Ali ay, “Artık hoca bize oyuncu önermeyecek. Scouting ekibinin belirlediği ve bizim de onayını verdiğimiz oyuncuları teknik direktörümüze de izletirip alınıp anılmaması yönünde karar vereceğiz” dedi. Yeni sezonda takımdan ayrılacak oyuncuların çok olacağını belirten Ay, “Gidecek oyuncular var. Gelecek oyuncular az ve öz olacak. Biri veya ikisi isim yapmış 4-5 oyuncunun yanısıra 4-5 genç futbolcuyu da kardomuza katmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu

Editör: Haber Merkezi