Bursaspor Başkanı Ali Ay bir haftayı aşkın süredir devam eden transfer süreci hakkında Bursa Hakimiyet'e özel açıklamada bulundu. Robert Prosinecki ve Tayfun Korkut girişimiyle ilgili konuşan Ali Ay, "Arkadaşlarımız iyi niyetle gitti ve Azerbaycan'da Prosinecki'nin menajeri ile görüştü. Böyle bir sorunla karşılaşacağımızı bilsek gider miyiz? Sıkıntı son gün ortaya çıktı ve bunun üzerine Türkiye'ye dönüldü. İlk temas kurulduğunda tazminat maddesi gibi konular asla gündeme gelmedi. Tayfun Korkut içinde de benzer durumlar var. Ama şunu söyleyebilirim, sezon başında Hamza Hoca'yla anlaşamasaydık, getireceğim tek isim Tayfun Korkut olacaktı. Biz Hamza Hoca'yla devam ettik. Tayfun Korkut'u çok beğeniyorum. Geleceği parlak, Alman disiplini ile yetişmiş bir teknik adam" ifadelerini kullandı.

Yeni teknik direktörün kim olacağını yarın açıklayacağını belirten Ali Ay, "Birçok isimden bahsediliyor. Kimsenin ismini telaffuz etmeyeceğim. Teknik direktörü yarın açıklayacağım. Kamuoyuna yansıdığı için söylüyorum. Mutlu Topçu, İsmail Ertekin veya Adnan Örnek. Bir tek şunu söyleyebilirim. Adnan Örnek'le bir görüşmem olmadı. Biz Bursaspor'a zarar vermemek için uğraşıyoruz ama içimizdeki hainlerden başımızı kaldıramıyoruz. Bu yaşadığım bir haftalık süreç bana bazı gerçekleri gösterdi. Çok yakında göreceksiniz. Çok radikal kararlar alacağım. Çünkü içimizde başarısız olmamızı isteyenler var. Bunları teker teker temizleyeceğim. O dediğim isimler Bursaspor'un kriz ortamına girmesini, bu krizden nemalanmayı isteyen hainler. Bursaspor bunlardan temizlenecek. İsmi ne olursa olsun o kişileri Bursaspor'da barındırmayacağım" diye konuştu.

Başka trasnfer olmayacak

"Transferden bahsediliyor. Başka transfer yapmayacağım. İyi bir stoper 1 milyon Euro'dan kapıyı açıyor. Ben ona şans vereceğime kendi evladıma şans veririm. Kupada Rüştü'yü gördünüz. Helal olsun bu gençlere. Ben istikrardan yanayım. İstikrar da bu gençlerle olur. Stancu'da eleştiriliyoruz. Ama Hamza hoca istedi diye onu aldık. Ben başarılı olacağına inanıyorum."

Parası olan gelsin yönetsin

Herkes atıp tutuyor. Atıp tutmakla olmuyor. Parası olan çıksın o zaman. Ben popülist davransam şu an bambaşka bir ekonomik tablo olurdu. Kimse biliniyor ama kasada para yok. Son vergiyi kendi paramla ödedim. Çekeceğimiz kredinin 50 milyonluk kısmı proje için kullanılacak. Geride kalanı da Halk Faktöring'in kapatılması için. Bu böyle bilinsin".

Kimseden icazet almadım, almam

"Beni başkalarıyla karıştırmasınlar. Ben kimseden icazet almam. Ben sanayiciyim. Beni iş hayatında bilen bilir. Herkesi dinlerim. Danışırım da. Hele konu Bursaspor'un menfaatiyse çok irdelerim. Ama tekrar ediyorum, asla icazet almam. Bunun bilinmesini isterim". (Süha GÜRSOY)

Editör: Haber Merkezi