Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ağırlıklı olarak şampiyon adayları arasında gösterildiği süreçte 3 sezondur farklı bir yapılanmaya giden ve ‘ipi göğüsleme’ yarışında adından söz ettiren Medipol Başakşehir, 2019-2020 sezonunda bambaşka bir kimlikle mücadele edecek.

Takımın başarısında söz sahibi olan isimlerden teknik direktör Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’a transfer olmasının ardından koltuğa yeni jenerasyonun başarılı isimlerinden Okan Buruk oturdu. Akhisarspor ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu sevinci yaşayan genç teknik adam, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Çaykur Rizespor’u ipten alıp ciddi bir ivme yakalamıştı.

İLK OLARAK AZİZ GELDİ

Bu sezon da yarıştan kopmak istemeyen Medipol Başakşehir’in transferleri ise Bursalıların dikkatini çekiyor. Bozbaykuşlar, Bursaspor orijinli futbolcuları kadrosuna katarken, oyuncuların da performansı merakla bekleniyor. Turuncu Mavilililer, ilk olarak Yeşil Beyazlı formayla gösterdiği başarıyla Hollanda’nın köklü ekiplerinden PSV Eindhoven’a transfer olan Aziz Behich’i renklerine bağlamıştı.

FURKAN BİLMECESİ

Sol kanatta alternatifi çoğaltan Başakşehir, Bursaspor ile biten sözleşmesini yenilemeyen Furkan Soyalp’le de anlaşma sağladı.  Timsah’ta Batalla’nın veliahtı olarak gösterilen ancak beklenen çıkışı bir türlü sağlayamayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusunun İstanbul ekibinde sergileyeceği performans da merakla bekleniyor.

SON TRANSFER MUHAMMET

Maddi açıdan kulüplerin büyük sıkıntı çektiği süreçte Adebayor ve Demba Ba gibi dünya yıldızlarının yanı sıra Bajic ve Napoleoni gibi gol ayaklarını da kadrosunda barındırarak ileri uçta diğer takımlara nazire yapan Başakşehir, bu isimlerinden birçoğuyla yollarını ayırırken, son olarak Demir Grup Sivasspor’da forma giyen Muhammet Demir’i de renklerine bağladı. Bursaspor’da iyi bir performans ortaya koymasına karşın yönetim tarafından istenmeyen adam ilan edilen Demir,  transfer olduğu Gaziantepspor’da yıldızını parlatmış ardından da Trabzonspor’un yolunu tutmuştu. Son olarak Yiğidolarda forma giyen Muhammet, 22 maçta 4 gol 2 asistlik bir performans sergiledi.

Editör: Haber Merkezi