Spor Toto Süper Lig’in 2. hafta maçında Aytemiz Alanyaspor evinde MKE Ankaragücü'nü konuk etti. MKE Ankaragücü, ligin ilk haftasında sahasında Galatasaray’a 3-1, Aytemiz Alanyaspor ise deplasmanda Demir Grup Sivasspor’a 1-0 kaybetmişti.

İşte maçtan dakikalar

01. dakikada Ankaragücü rakip yarı sahanın ortasından kazandığı serbest vuruşu Erdem Özgenç kullandı ve doğrudan kaleye gönderdi ancak sert şutunu kaleci Haydar Yılmaz çıkardı.

14. dakikada ani gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında Efecan Karaca’nın savunma arasına gönderdiği pas ile bir anda kaleci Johannes Hopf ile karşı kaşıya gelen Bobo, kaleciyi de çalımladıktan sonra topu ağlara gönderdi ancak gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

21. dakikada ani gelişen Alanyaspor atağında Baiano’nun ortasında ceza sahası içerisinde yükselen Villafanez’in kafa vuruşu kaleci Hopf’ta kaldı.

33. dakikada gelişen Alanyaspor atağında Efecan’ın rakip ceza alanının sağından kaleye gönderdiği şut savunmadan döndü.

41. dakikada gelişen Ankaragücü atağında Kabir’in pası ile soldan ceza alanına giren Mokhtar, sol çaprazdan kaleye şut çekti ancak uzak köşeye giden topu Haydar uzanarak kornere çeldi.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

46. dakikada her iki takımda da ikinci yarı başında oyuncu değişikliğine gidilmedi. Takımlar maça başladıkları 11'ler ile mücadeleye devam ediyorlar.

52. dakikada Isaac Sackey, rakibi El Kabir ile girdiği ikili mücadelede rakibi El Kabir'in yüzüne yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı. Ali Şansalan, VAR uyarısı ile pozisyonu yeniden izlemek üzere kenara geldi.

53. dakikada KIRMIZI KART! Ali Şansalan, pozisyonu yeniden izledi ve Isaac Sackey'in sarı kartını iptal edip direkt kırmızı kart çıkardı. Alanyaspor 10 kişi!

62. dakikada mücadelenin geride kalan bölümünde Alanyaspor, %58 ile topa sahip oldu ve Ankaragücü kalesine gönderdiği 8 şutta 2 kez isabet buldu.

65. dakikada GOL! Youness Mokhtar'ın sol kanatta rakibini ekarte ettikten sonra altı pas içine harika gönderdiği ortasına İlhan Parlak'ın kafa vuruşunda Haydar müdahalede bulunamadı ve Ankaragücü, deplasmanda 1-0 öne geçti.

70. dakikada KIRMIZI KART! Thievy Bifouma, N'sakala'ya yaptığı sert faul sonrasında önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Ankaragücü'de 10 kişi!

73. dakikada Ankaragücü cephesinden de değişiklik geldi. Golün asistini yapan Youness Mokhtar yerini Kenan Özer'e bıraktı.

79. dakikada Ankaragücü'nde ikinci oyuncu değişikliği yapıldı. Arif Morkaya yerini tecrübeli isim Sedat Ağçay'a bıraktı. Alanyaspor forması ile bu sezonki ikinci maçına çıkan Emre Güral, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de çıktığı 25 maçta 5 kez gol sevinci yaşamıştı.

82. dakikada hızlı gelişen Alanyaspor atağında Bobo'nun kaleyi cepheden gören noktadan şutunda üzerine gelen topu Hopf hata yapmadan kontrol etti.

85. dakikada Djalma Campos'un indirdiği topa Bobo'nun penaltı noktası gerisinden yaptığı sert vuruşu Yalçın Ayhan yatarak engelledi ve topun kalesine gitmesine izin vermedi.

89. dakikada GOL! Cenk Ahmet'in savunmasında yaptığı kontrol hatası sonrasında Tiago Pinto, soldan ceza alanına girdi ve kaleci ile boş pozisyonda karşı karşıya kalınca yaptığı aşırtma vuruşu ağlarla buluştu.

90. dakikada karşılaşmaya en az 5 dakika oynanmamış süre eklendi.

Karşılaşmada başka gol olmayınca 3 puanı alan taraf Ankaragücü oldu.

Editör: Haber Merkezi