Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 tarihinde yapımı için bin lira bağışta bulunduğu stat, 1948 yılından itibaren resmi törenlerde ve  Bursaspor'un maçlarına ev sahipliği yaptı.

Yıkım işlerimlerinde sona gelinen şu günlerde, stadyumun bulunduğu bölgeye doğal dokusu korunarak meydan projesi yapılacak.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, "Şimdi genel olarak baktığımızda vatandaşımızın talebi oraya bir yeşil alan yapılmasıydı. Biz vatandaşımızın talebine zaten sessiz kalamayız. Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik Spor Bakanlığıyla protokol yapıp orayı devraldı. Orada şu anda eski kapalı tribün kalacak. Onun dışındaki tüm tribünler yıkılarak yeşil bir meydan olacak. Gerçekten çok güzel bir projesi var. Büyükşehir Belediyesi inşallah yeni bir parkı hemşehrilerimize hediye etmiş olacak" diye konuştu.

AVM fikrimiz yok
Yeni yapılan meydanla Bursa’nın miting alanı sıkıntısından kurtulacağını belirten Torun, "Bursa’nın miting konusunda alan sıkıntısı var. Bir Gökdere Meydanı var, bir de Merinos var. İnşallah Bursa’mız geniş bir miting alanına kavuşmuş olacak. Mitinglerimizi bundan sonra bu alanda yapacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımızın çoluk çocuğuyla gidebileceği hoş bir alan olacak. Orası tamamlandığında hep birlikte göreceğiz. Kültürpark’ın önünde yeşillendirilmiş yeni bir meydanımız olacak. Alışveriş merkezi yapma düşüncesi yok. Tamamen yeşil alan ve park olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Kapalı tribün anfi tiyatro görünümünde meydanda kalmış olacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi