Ankaragücü ve Ümraniyespor'un Süper Lig'e yükselmeyi garantilediği Spor Toto 1. Lig'de son 3 haftada Play-Off ve lige tutunma mücadelesine sahne olacak.

Balıkesirspor'un ligden düşmesinin kesinleştiği ligde 3 takım daha lige veda edecek. 38'er puanlı Menemenspor ve Bursaspor ile 40 puana sahip Kocaelispor'un düşme hattında bulunduğu ligde 41'er puanlı Beypiliç Boluspor ile Altınordu, 42'şer puana sahip Altaş Denizlispor ile Gençlerbirliği tehlikeli bölgenin hemen üzerinde yer alıyor.

Bursaspor'un konuğu Ümraniyespor

Yeşil-Beyazlılar 8 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da Bitci Timsah Park'ta Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Ümraniyespor'u konuk edecek. Ümraniye maçı sonrasında Bandırmaspor'a konuk olacak Bursaspor, ligin son maçında da kendi evinde Menemenspor'u ağırlayacak. Düşme hattının birbirleri ile yapacğaı karşılaşmalara sahne olacak sonra 3 haftada Bursaspor kalan maçları sıkıntısız geçip ligde kalmayı hedefliyor.

Kaybeden sıkıntı yaşayacak

Ayrıca bu hafta alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren ekiplerin birbirleriyle yapacakları önemli müsabakalara sahne olacak. Bu müsabakalarda, Altaş Denizlispor, Nasa- Doge Menemenspor'u ve Kocaelispor da Altınordu'yu konuk edecek. Karşılaşmayı kazanacak takımlar umutlarını sürdürecek, kaybedecek ekipleri çok daha sıkıntılı günler bekleyecek. Ligde İstanbulspor ve Erzurumspor Play-Off oynamayı garantiledi. Son 3 hafta öncesinde Bandırmaspor, Eyüpspor Play-Off için avantajlı durumda bulunuyor. Samsunspor, Tuzlaspor ile maç fazlası bulunan Manisa FK, kalan karşılaşmalarını kazanıp rakiplerinin hata yapmasını bekleyecek.

Haftanın Programı

Ankaragücü'nün maç yapmadan geçeceği ligde 8 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da oynanacak 36. haftanın maç programı şöyle:

 BOLUSPOR-SAMSUNSPOR (Bolu Atatürk)
 DENİZLİSPOR-MENEMENSPOR (Denizli Atatürk)
 BALIKESİRSPOR-BANDIRMASPOR (Balıkesir Atatürk)
 TUZLASPOR-EYÜPSPOR (Atatürk Olimpiyat)
 KOCAELİSPOR-ALTINORDU (Kocaeli)
 KEÇİÖRENGÜCÜ-MANİSA FK (Aktepe)
 İSTANBULSPOR-ADANASPOR (Esenyurt)
 GENÇLERBİRLİĞİ-ERZURUMSPOR (Eryaman)
 BURSASPOR-ÜMRANİYESPOR (Timsah Park)

Editör: Haber Merkezi