Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk deneyimini yaşayacak Arnavutluk Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle.

Daha önce ülkesinin Carpi, Modena, Brescia, Torino, Udinese ve İspanya'nın Levante kulüplerini çalıştıran, İtalyan Gianni De Biasi'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Arnavutluk, elemelerde Portekiz, Danimarka, Sırbistan ve Ermenistan'ın bulunduğu I Grubu'nda yer aldı. 

Çıktığı 8 karşılaşmanın 4'ünü kazanan, 2'sinde berabere kalan, ikisini de kaybeden Arnavutluk, rakip ağları 10 kez sarstığı ve 5 gol yediği grubu 14 puanla Portekiz'in arkasında 2. sırada tamamladı. 

Öne çıkan oyuncuları
Arnavutluk'un en tanınmış futbolcusu, 2010-11 sezonunda Galatasaray'da oynayan Lorik Cana. Daha önce Paris Saint Germain, Marsilya, Sunderland, Lazio kulüplerinde top koşturan defansif orta saha oyuncusu, kariyerine Fransa'nın Nantes takımında devam ediyor. 32 yaşındaki Cana, 90 kezle "Arnavutluk Milli Takımı formasını en fazla giyen futbolcu" unvanını da elinde tutuyor. 

Arnavutluk kadrosunda, Etrit Berisha (Lazio), Mergim Mavraj (Köln), Elseid Hysaj (Napoli), Armir Abrashi (Freiburg) gibi Avrupa'nın önemli liglerinde top koşturan isimlerin yanı sıra Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başaşehir forması giyen Sokol Çikalleshi de yer alıyor. 

Forvet oyuncularının, teknik direktör De Biasi'nin, beklenmedik şekilde kadroya dahil etmediği Hamdi Salihi'nin boşluğunu doldurup dolduramayacağı ise merak konusu. Bu sezon Arnavutluk Süper Ligi'nde şampiyon olan Skenderbeu'nün 32 yaşındaki golcüsü Salihi, fileleri 21 kez havalandırarak ligde gol krallığını elde etmişti.

Editör: Haber Merkezi