İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, takıma uyum sağlayamadığı ve düşük performans gösterdiği gerekçeleriyle İspanyol basınınca eleştirildi. Marca, "Arda sıralamadaki yerini kaybediyor" başlıklı haberinde, "Arda'nın performansı ikna etmiyor. Rafinha bile onun önüne geçti. Teknik direktör Luis Enrique ise Arda'yı savunuyor" ifadelerini kullandı. Arda Turan'ın iyi bir dönemden geçmediği belirtilen haberde, "Arda henüz Barça'ya uyum sağlayamadı. Sahada kendine bir yer bulamıyor. İlk 11'e kendini sabitleyemedi ve sahada dikkat çeken bir hareketi yok." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Takım içinde sevilen Arda'nın herkesle iyi anlaştığı vurgulanan haberde, "Esprili bir futbolcu. Dışarıda pek konuşmak istemese de takım arkadaşlarıyla İspanyolca konuşuyor. Kendisini göstererek sıralamadaki yerini yükseltmek için önünde en az 9 maç daha var." ifadelerine yer verildi. 

Arda, Barcelona mahallesinde kayboldu
"Arda, Barcelona mahallesinde kayboldu" başlığıyla tam sayfa haber yapan El Mundo gazetesi de "Arda, başarılar kazandığı Betcup Atletico'daki futbolundan halen uzakta." görüşünü savundu. 

Gol gazetesi ise "Arda artık komik gelmiyor" manşetiyle yayımladığı haberde, Arda'nın yılda yaklaşık 8 milyon avro kazandığı hatırlatılarak, "Bu rakamlar, Arda'nın futbolcu olarak klasını ortaya koymasını bekleyen Nou Camp taraftarını çok endişelendiriyor." şeklinde görüş belirtildi. 

Rafinha yükseliyor, Arda şüphe veriyor
Katalan gazetelerinden La Vanguradia ve Sport gazeteleri de "Rafinha yükseliyor, Arda şüphe veriyor" başlıklı haberlerinde, yaklaşık 6 buçuk ay süren sakatlıktan sonra takıma dönen Rafinha'nın kadro tercihi sıralamasında milli futbolcunun önüne geçtiğini iddia etti. 

Geçen 6 Ocak'ta Kral Kupası'nda oynanan Barcelona-Espanyol maçı ile ilk kez Barcelona formasıyla sahaya çıkan Arda, bu zamana kadar 13 lig, 4 Kral Kupası ve 2 Şampiyonlar Ligi maçında oynadı. 8'i lig, 4'ü Kral Kupası olmak üzere 12 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Arda, 7 maçta ise yedekten oyuna girdi. Barcelona formasıyla şimdiye kadar toplam 1080 dakika (919 dakika ilk 11'de, 161 dakika yedeklerden girip) forma giyen Arda, 2 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi.
Editör: Haber Merkezi