A Milli Takımımızın yıldızı Arda Turan, D Grubu’nda İspanya ile oynayacağımız karşılaşma öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Hırvatistan karşısında oynadığı futbol ile beklentilerin altında kaldığını kabul eden Arda Turan, İspanya karşısında elinden gelenin en iyisini yaparak bu durumu telafi edeceğini söyledi.

Arda Turan ayrıca ağır eleştirilere maruz kaldığının da altını çizerek, şimdiye kadar 90’dan fazla milli maçta görev aldığını ancak yalnızca birkaç tanesine kötü oynadığını hatırlattı. Barcelona forması giymesinin ve İspanyol futbolunu yakından tanımasının bu maçta kendisi için bir avantaj olmadığını belirten Arda Turan, İspanya’daki takım arkadaşları ile Fransa’da rakip olmanın tadını çıkaracağını da söyledi.

Öte yandan İspanya’nın kendilerine kıyasla daha fazla topa sahip olacağını de dile getiren Arda Turan, karşılaşmanın favorisinin İspanya olduğunu ifade etti.

“ARDA TURAN’IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE”
“Onların hepsi benim arkadaşlarım, bu da zaten futbolun güzelliği. Bu seviye bu tür rekabetlere sık sık rastlanıyor. Bunun keyfini çıkarmaya bakıyorum”

“İspanya bize kıyasla topa daha fazla sahip olacak. Aynı zamanda maçın favorisi de onlar. Bizden daha güçlüler ancak sonuç itibariyle futbol 11’e 11 oynanıyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz”

“Bu bir avantaj deği. Siz de izliyorsunuz, sizin de elinizde analizler var. Ama sizi avantajlı bir konuma getiriyor mu? Hayır”

“İyi değildim ve yetersiz bir performans sergiledim. Buna benzer durumlar bazen hayatta da oluyor. İspanya maçında elimden gelenin en iyisini yapacağım. Ancak şu an itibariyle insanların bana karşı aşırı bir tepkisi var. Milli formayı 90’dan fazla defa giydim ancak bu zamana kadar yalnızca birkaç kez kötü oynadığım maçlar oldu” ( Sporcope )
Editör: Haber Merkezi