MKE Ankaragücü'nde bir süredir zemin yenileme çalışması yapılan 1 Nolu antrenman sahasının açılışı yapılarak bugün ilk antrenman gerçekleşti. Açılışta Başkan Mehmet Yiğiner, Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik ekip ve futbolcuların yanı sıra basın mensupları yer alırken antrenman öncesi dualar okunarak kurban kesildi.

Beştepe Tesislerinin yenilendiğini ve eksik bölgelerin yenilenmeye devam edeceğini belirten Başkan Mehmet Yiğiner, “Önceki saha şartlarında en son 6-7 futbolcu sakatlandı. Maça çıkacak futbolcu arkadaş bulamadık. Şu an şükürler olsun antrenman sahamızı kendi imkanlarımızla yaptık. Yenileme çalışması sürecinde komşumuz, kardeşimiz Gençlerbirliği kapısını açtı. Orada dönem dönem takımımız antrenman yaptı. Dolayısıyla Gençlerbirliği kulübüne, ve Murat Cavcav’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kayserispor maçının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Mehmet Yiğiner, “Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup ederek güzel iş çıkardık. Kayserispor maçı da bizim için çok önemli. Kendimizi bu lige ispatlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal: “Başarılı olmanın yolu tesisleşmeden geçer”

Yenilenen antrenman sahasının açılışından önce basın mensuplarına konuşan Teknik Direktör İsmail Kartal, ” Artık tesisler ve çalışma ortamıyla güzel bir hava yakaladık. İnşallah futbolcularımızı daha iyi şartlarda hazırlayarak daha iyi mücadele edebileceğimizi söyleyebilirim” dedi.

Ligde geride kalan 10 haftadaki durumu değerlendiren Kartal, ” Hafta sonu oynadığımız maç kolay değil. Maç kazanmak 50 bin kişinin önünde kolay olmadı. Çok iyi çalıştık, oyuncularımıza inandık, korkmadık futbolumuzu oynamaya çalıştık. 10 maçlık lig performansımızı değerlendirirsek 9 maçta da hep iyi oynadık, kaybettiğimiz maçta da iyi oynadık. Çok çok olağanüstü bir durumda değiliz, kötü durumda da değiliz. İnşallah iyi olan durumumuzun üstüne koyarak devam etmek istiyoruz. Güzel bir galibiyetti, onu biz geride bıraktık futbolda dün yok bugün var. İnşallah hafta sonu Kayserispor karşılaşması belki de sezonun en önemli maçı olacak. Takımımızı bu yönde motive ediyorum. Dün kupa maçında galip geldik. Bunda da ilk defa altyapıdan 5 futbolcuya şans verdim. Acaba Türkiye’de hangi teknik direktör kaç tane altyapıdan futbolcuyu oynatabilir. Ben oynatıyorum, ben korkmuyorum kazanırız, kaybederiz hiç önemli değil. Eğer bizim altyapımız varsa bu oyuncuları içlerinden alıyoruz. Eğer potansiyel varsa şans veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Kayserispor’u ağırlayacak olan MKE Ankaragücü, bu maçın hazırlıklarına yenileme çalışması tamamlanan 1 Nolu antrenman sahasında yaptığı antrenman ile devam etti.

Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde gerçekleşen antrenmanda dün oynana Erbaaspor maçında ilk 11’de oynayan futbolcular rejenerasyon koşusu ile günü tamamlarken diğer futbolcular istasyon çalışması ve ardından kalan bölümde teknik taktik çalışması yaptı.

Sakatlıkları devam eden Thomas Heurtaux ve Thibault Moulin takımdan ayrı düz koşu yaparken Fenerbahçe maçında sakatlanan Alihan Kubalas ve Yalçın Ayhan’ın tedavilerine devam ediliyor.

Editör: Haber Merkezi