MKE Ankaragücü resmi internet sitesinden şu açıklamayı yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek Twitter hesabından açıklama yaparak stat problemi ile ilgili kamuoyu üzerinde algı oluşturup kendisini sütten çıkma ak kaşık gibi göstermeye çalışmıştır.

Ankara kamuoyu Melih Gökçek’in ne kadar masum olduğunu geçmiş yıllardaki uygulamalarını referans alarak çok iyi bilmektedir! Bu anlamda Melih Gökçek kendisini aklamak için ne yaparsa yapsın çabaları beyhudedir. Ankaragücü Süper Lig maçlarını Yenikent Stadı’nda oynayamazsa bunun en büyük sorumlusu Melih Gökçek’tir!

Eryaman Stadı’nın 15 Eylül’den önce yetişemeyecek olması ve 19 Mayıs Stadı’na da çürük raporu verilerek müsabaka oynanmasının mümkün olmadığının açıklanmasının hemen ardından Kulüp Başkanımız Sayın Mehmet Yiğiner, konuyla ilgili Gençlik Spor Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Baykan ile görüşerek konunun çözüme kavuşması için gerekli girişimlerde bulunmuştur.

Başkanımız Sayın Mehmet Yiğiner, 19 Mayıs Stadı’na izin verilmemesi üzerine Gençlik Spor Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Baykan’a Yenikent Stadı’nda oynamak için talepte bulunmuş, Mehmet Baykan ise Melih Gökçek ile görüşerek gerekli izin talebinde bulunacağını belirtmiştir.

Bu görüşmeden birkaç gün sonra Yenikent Stadı, Gençlerbirliği’ne tahsis edilmiş ve Ankaragücü’nün Süper Lig maçlarını Yenikent Stadı’nda oynaması mümkün olmamıştır.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun fikstür çekimi öncesi kulübümüze stat yeri gösterme zorunluluğunu bildirmesi üzerine Yönetim Kurulumuz tedbir için Afyon Zafer Stadı’nda maçlarımızı oynayabileceğimizi zorunlu olarak bildirmiştir.

Konu tamamıyla Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Melih Gökçek arasında geçmiştir. Yaşanan girişimin özeti budur.

Bu arada Melih Gökçek hangi sıfatla aranır, ya da kendisinden görüş alınır bunun takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz.

Melih Bey, Vodofan Arena Stadı yapılırken Beşiktaş’a kapılarınızı açıp sezon boyunca maçlarını Yenikent’te oynamaya olanak sağladığınız gibi aynı inceliği Ankaragücü içinde gösterseydiniz emin olun siz büyürdünüz!

Editör: Haber Merkezi