TECO Karacabey Belediyespor, TFF 2. Lig çeyrek final ikinci maçında konuk ettiği Isparta 32 Spor’u 2-1 mağlup ve yarı finale yükseldi. Futbolculara, teknik heyete ve Karacabey halkına teşekkür eden Karacabey Belediye Başkanı ve Karacabey Belediyespor Onursal Başkanı Ali Özkan maç sonu yaptığı değerlendirmede şunlşarı söyledi.

Ali Özkan "Biz 2. amatörden buralara geldik. İnşallah play-off müsabakaları neticesinde 1. Lig'e çıkma hedefimiz var. Öncelike cansiperane mücadele eden futbolcularımıza, teknik heyetimizi ve kulüp başkanımız Sarp Yalçınkaya'yı tebrik ediyoruz. Bir tebrikte cefakar ve vefakar Karacabey'li seyircilerimize. Isparta'da biz gergin bir ortamda misafir olmuştuk. Centilmenliğe yakışmayan hareketler oldu. Tabi piskolojik olarak bu olayların Karacabey'e yansıması oldu. Bizde Belediye Başkanı olarak, yerel yöneticiler olarak vatandaşlarımızı sükunete davet ettik. Onlarda bizim yüzümüzü kara çıkarmadılar. Güzel bir misafirperverlik örneği göstererek takımlarını desteklediler. Onların heyecanına ortak oldular.Stadyumda ve tüm Karacabey'de coşku vardı. Tüm hemşerilerimize ben tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

Her evden bir lisanslı sporcu

Karacabey'de hızla artan sportif faaliyetlere değinen Başkan Ali Özkan "Karacabey Belediyespor'un bugünlere gelerek yaptığı mücadele, sporda bir devrim olarak değerlendirilebilir. Çünkü sadece 2. amatörde bir futbol takımımız vardi, şimdi 22 tane branşımız var. Okçuluktan güreşe, basketboldan voleybola. Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'da Wushu Avrupa Şampiyonası'nda minik bir kızımız Avrupa Şampiyonu oldu ve madalya ile döndü. Bir çok branşta sportif olarak başarılarımız var. Karacabey halkı her evden bir lisanslı sporcu felsefesi ile bu aktivitelere katılıyor. 2011 yılında lisanslı sporcu sayısımız 280 iken, şu anda 8 Bin'lerde ve nüfusa göre en yüksek sayısı sahibiz. Bununla iftihar ediyoruz." dedi.

En güzel örneği TECO Karacabey Belediyespor

Spor tesislerinden de bahseden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan "Tesis noktasında sıkıntılarımız vardı. 30-35 sene önce yapılmıştı bu stadyum. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi el lele gece maçları oynanabilir hale getirdik. Futbolcularımız için güzel bir tesis yaptık. Transfer görüşmelerinde futbolcuların, teknik adamların Karacabey Belediyespor'a bakışında avantajlı olmamızı sağlıyordu. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Muharrem Kasapoğlu'na da Karacabey'de ki sportif faaliyetleri anlattığımızda, çok mutlu oldu ve bize destek oldular. Şuan da spor salonumzu bitti teslim aldık, gençlik merkezimi yüzde 90 aşamasında, bir çok çi sahamız, yüzme havuzlarımız, bununla birlikte basketbol ve voleybol sahalarımız, halı sahalarımız bakanlığımızın desteğiyle Karacabeylilerin hizmetine sunuldu. Spor yapmak isteyen her çocuğumuz her gencimiz, bu tesislerden istifade etme imkanını yaşıyor. Bununla birlikte ardından başarılar geliyor. Bunun en güzel örneği TECO Karacabey Belediyespor'un 2. Lig'den 1. Lig'e çıkma mücadelesi vermesi. Ben tekrar takımımızı teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Cuma günü yarı final maçında da başarılar diliyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi