1- Yeni sezon öncesi ilk olarak Ali Ay ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Başkan o konuşmada aynen şu ifadeleri kullandı; "Ben iş adamıyım önümü görmeden asla işe atılmam. Geçtiğimiz yıl büyük sıkıntılar çektik ve bu yüzden bu sene kesenin ağzını açacağım. Özellikle çilek transferi üzerinde duruyoruz. Asamoah Gyan transferinde ise büyük yol kat ettik bugün yarın resmiyete kavuşur. Alex Song transferi içinde ben Çarşamba günü Rusya’ya gideceğim." Yaptığımız bu konuşmanın ardından yayıncı kuruluş Lig TV'ye de bağlanan Ali Ay orada da aynı sözleri sarf etti.

2- Bursaspor Başkanı Ali Ay ve Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner Süper Futbol programının canlı yayın konuğu oldular ve o programda da önemli açıklamalar yaptılar. İzleyenler bilir... İki Başkan Timsah Arena Stadyumunda hazırlık maçı sözü verdi ve bizde gelirin şehit ailelerine bağışlanacağını duyurduk. Daha sonra Bursaspor yönetimi Timsah Arena zemininin Lig maçları başlayana kadar yetişmeyeceğini ve Ankaragücü ile oynanacak olan hazırlık maçının devre arasında ya da Milli maçlar arasında oynanacağını benimle paylaştı. Bende bunu tüm taraftarlarımızla paylaştım.

3- David Accam konusu; Bursaspor ikinci Başkanı Ali Ademoğlu ile bu oyuncunun son durumu ile ilgili konuştuk. Ali Ademoğlu, David Accam ile 1 ay önce anlaştıklarını ve kulübünün de onay verdiğini fakat sakat olduğu yönünde haberler çıkınca bu defterin kapandığını söyledi. Ali Ademoğlu; “Oyuncunun sakat olmadığı öğrenilince Bursaspor tekrar David Accam ile irtibata geçerek transfer sürecini başlattı ve futbolcu ile anlaşma sağlandı. Sadece kulüp ile transfer pazarlığı süreci kaldı.”dedi. Aradan birkaç gün geçti ve bugün saat 12:49’da David Accam konusu ile ilgili tekrar konuştuk. Bursaspor Kulübünün 2. Başkanı Ali Ademoğlu, David Accam'ın transfer süreci ile ilgili şunları söyledi. "Accam bizi çok istiyor. Bursaspor taraftarının onu çok istediğini de biliyor. Bizde çok istiyoruz fakat 6 ay sözleşmesi kalan bir futbolcu için Kulübü Chicago Fire çok yüksek bir bonservis bedeli istiyor. O yüzden bizde farklı bir yol izledik ve bir menajer aracılığı ile Ocak ayında bonservis ücreti ödemeden David Accam'ı transfer edeceğiz."

4- Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay'ın muhasebecisi olan ve Başkanın kararı ile transfer komitesinin başına getirilen Hasan Parlakay, benim Süper Futbol programında söylediklerimden rahatsız olmuş. Sebebi ise "Muhasebeci adamın transfer işleri ile ilgilenmesi doğru mu? Neden profesyonel isimlerle bu işleri yapmıyorsunuz" şeklinde yaptığım yorumlar. Bu yorumlarımdan dolayı Hasan Parlakay bir yönetici vasıtası ile beni aratarak onun ilgili bu tarz yorumlar yapmamamı istedi. Beni arayan yönetici bir gün Hasan Parlakay ile birlikte yemek yememiz gerektiğini ve tanışmamızın doğru olacağını söyledi. Bu yemek organizasyonu ile birbirinizi yakından tanırsınız Hasan çok iyi bir çocuk dedi. Ben bu olayın ardından yorumlarımı değiştirmeden devam edince bu sefer cephe almaya başladılar. Hep onları öveceksin, kötü yorumlar yapmayacaksın, olumlu konuşacaksın…

Öyle bir dünya yok. Gerçekler neyse onları paylaşırım ben. Doğruya doğru. Eğriye eğri…

Bu yaşananları ve konuşmaları inkar edecek varsa buyursun çıksın yüzleşelim. Yalanla, hileyle, hurdayla işimiz olmaz bizim. Koskoca Bursaspor Başkanı 10 futbolcu ile anlaştık diyip biriyle bile sözleşme imzalayamıyorsa en büyük yalancı odur. Yöneticileri ile hem fikir olmayan bir Başkan bu kulübe nasıl katkı sağlayabilir. Şimdi bir açıklama yapmış ve bu tarz haberler prim haberleri demiş. Sevgili Ali Ay Allah aşkına sen ne dediğini biliyor musun?

Sen en son Divan Kurulu toplantısında 150 milyon gelecek demedin mi? Nerede bu para? Hani çilek transferi nerede? Hani stadyuma bulduğun isim hakkı? Hani kesenin ağzını açıyordun? Kese nerede kese?

Tekrar tekrar yineliyorum. Ben asla ve asla kendi kafamdan haber yapmadım yapmamda. Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ve Yönetim Kurulu ne söylüyorsa en ufak bir değişiklik yapmadan onu paylaşırım.

Bu zamana kadar böyleydi sonsuza kadarda böyle devam edecek. Sevgi ve saygı çerçevesinde beni takip eden tüm taraftarlarımıza teşekkürler.

Editör: Haber Merkezi