26-27 Mayıs tarihlerinde yapılan kongrede mevcut başkan Ali Ay'ın özellikle teksas taraftarlarını ilgilendiren vaadinde, "Teksas tribünlerinin koltuklarını sökeceğiz" demesinin TFF talimatlarına aykırı olduğu belirlendi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi başkan Ay'ın çevresindeki yönetici, danışmanları, kulüp müdürü hatta diğer çalışanlarının statü ve talimatlar konusunda yine yeterli olmadığı görülüyor.

Türkiye Futbol Federatonu Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı'nın 117. Maddesi, Başkan Ali Ay'ın seçim vaadi olarak söylediği "Teksas koltuklarını söküyoruz" mümkün olmadığı belirlendi. Genel kurulda yaptığı bu açıklamayla alkış alan Başkan Ali Ay'ın mesnetsiz yaptığı bu vaat tartışmalara konu olacak.

Böyle bir açıklamayı şimdiye düzeltmemesi, başkan ve yönetimin hatta kulüp müdürünün statüler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları iddia ediliyor.

TFF Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatının 117. Maddesi aynen şöyle "Her koltuk zemine sabitlenmiş, birbirinden ayrı, numaralandırılmış, rahat ve arkalıklı olmalıdır." Temmuz ayında yapılacak stadyum denetlemelerinde eğer koltukların sökülmüş olduğu komite tarafından tespit edilirse, kulübe takılması için 15 gün süre verilecek ikinci kontrolde takılmadığı görülürse "müsabaka oynanamaz" raporu verilecek. Bu rapor kesin karar olarak uygulanacağı belirtiliyor.

Sonuç olarak Başkan Ali Ay, taraftarlara verdiği bu vaadi gerçekleştirlmesi mümkün görülmüyor.

Bu konuda Başkan Ali Ay'ın br açıklama yapması bekleniyor.

Gazete Bursa

Editör: Haber Merkezi