Ali Ay, Özlüce Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, yönetim olarak camiada birlikteliğin sağlanması Bahsine için yoğun çaba sarf ettiklerini, takımın da aldığı başarılı sonuçlarla buna ciddi manada katkı yaptığını söyledi. Bursaspor'un kentin en önemli değeri olduğunu, Türkiye'de de yeşil-beyazlı takıma önemli ölçüde sempati duyulduğunu vurgulayan, "Yani başarılı olduğumuz müddetçe camiamız daha da büyüyecek. Bunun için de uğraş veriyoruz. Bunun için sabah saat 10.00'da geliyorum, akşam saat 20.00'ye kadar Bursaspor için çalışıyoruz. Bursaspor ile yatıyoruz, Bursaspor ile kalkıyoruz. Hedefimiz, Bursaspor'u daha yukarılara çıkartmak." diye konuştu.

Ay, 11 Nisan'da deplasmanda Beşiktaş ile önemli bir maça çıkacaklarını ifade etti. Takımın tüm enerjisini sahaya yansıtıp galibiyete ulaşmaya çalışacağını dile getiren Ay, şunları kaydetti:
"Beşiktaş maçı da diğer maçlar gibi olacak. Biz de Bursasporuz. Tabii ki gönlümüzden geçen, oraya gidip galip gelmek. Çocuklara güveniyorum. İnşallah bunu da başarırlar. Şu bizim yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Önemli olan, günümüzde olalım, takım olalım. Taraftarlarımızın o maçı izlemelerini isterdim ama olmadı, canları sağ olsun. Bunun üzerinde çok fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü burada bizim taraflarımıza da bazı şeyler antipatik geliyor. Onun için hiç konuşmamakta fayda var. Seneye tekrar bu konu üzerinde görüşeceğiz. Bursa'daki maça onları almadık. Bizde de İl Spor Güvenlik Kurulu kabul etmemişti. Onlar da aynı şekilde. Buna mütekabiliyet diyorlar. Biz de ona göre seneye tekrar bakacağız, tekrar sil baştan yapacağız."

Ali Ay, bir gazetecinin sorusu üzerine, iki takım arasındaki maçlara konuk ekibin taraftarlarının alınmasıyla ilgili Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile görüştüklerini aktardı.
Görüşmeye ilişkin bilgi veren Ay, "Görüşmemizde, 'Şu andaki ortam gayet müsait. Şehitlerimiz var. O zamanlar daha da farklıydı. Terörizm kol geziyor. Başkan tam zamanı, gelin bu işi yapalım' dedim. O da 'Seneye tekrar konuşuruz' dedi ve onun da sözünü verdi." ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi