Ali Ay, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mali tabloyla ilgili bilgiler veren Ay, gündemde transferin olduğunu, Bursaspor'un menfaati neyse onu yapmaya çalıştıklarını söyledi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile hangi mevkilere transfer yapılacağını konuştuklarını belirten Ay, "(Bütçemiz ne olacak? Ne kadar harcama yapabiliriz?) Bunları tartıştık. Sekiz futbolcu ile görüşme halindeyiz. Bunların 3'ü bitti, 2'sini biliyorsunuz. Diğerini yarın söyleyeceğim. Görüştüğümüz futbolcuların yüzde 90'ı bonservisi olmayan veya elinde olan futbolcular." ifadelerini kullandı.

Transfere sadece kendisinin karar vermediğini aktaran Ay, "Hep beraber futbolcuları izliyoruz, izletiyoruz. Fransa'dan 3 futbolcu izledik. 20-25 bin avroya oynayan topçu Bursaspor ismini duyunca 1,5 milyon avro istiyor. Öyle bir alışmışlar ki... Bursaspor'da 1 milyondan aşağı oynayan topçu yok. Bunu da kırmak istiyoruz. Bizim hedefimiz var. Bizim bütçemiz KDV dahil 50-55 milyon liraaralığında olacak." diye konuştu. 

Başkan Ay, Akhisar Belediyespor'dan transfer edilen Merter Yüce ve İsmail Konuk ile ilgili eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:"İki tane topçu aldık, dünya kadar gürültü koparıldı. Deniz Yılmaz'ı aldığımızda onun da 3 golü vardı. Deniz de kendini gösterdi. Türkiye'nin en iyi golcülerinden bir tanesi. Aldıklarımız bunun kadar olmayacak tabi. Biz şu anda karakteri düzgün, kafayı tekmeye uzatabilecek, Bursaspor için kendini verebilecek, kılım döndü, dizim ağrıdı, 2, 3 veya 5 hafta ben oynamıyorum' demeyecek futbolcuları almaya çalışıyoruz. Elimizde sakat olan futbolculardan bahsetmiyorum tabi. Biz altyapımızdan gençlerle çalışmayı istiyoruz. Gençlerle ilgili de herkeste beklenti var. Gençlerimizin 7-8 tanesini Mersin İdmanyurdu maçında oynattık. O kadar güzel şeyler yazıldı ki. 52 tane topçumuz var. Gençlerimiz ve A takımda oynayan topçular. 5-6 tanesi Yeşil Bursa takımından gelen futbolcular var. Beş tanesini kiralıktı, geri gidecek. Geriye 46 tane futbolcu kalıyor."

"Kampa kadar transferin yüzde 95'i bitecek"
Transferleri doğru yapmaya çalıştıklarını dile getiren Ali Ay, "Bu yönetim güzel transferler yapacak. 10-15 gün içinde herkes görecek. Sizden rica ediyorum, aldığımız futbolcular kapasitesi olmayan futbolcular olabilir ama ön yargılı olmayalım. Avusturya'da yapılacak kampa kadar transferin yüzde 95'ini bitirmeyi planlıyoruz. Daha önce yapılan hataları gördüğümüz için acele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Transfer teklifi alan oyuncular var ama onlar için biraz zaman erken." diyen Ay, "Düşünmediğimiz topçular da inşallah giderler. Biz 7-8 oyuncu alacağız. Kimi oynatacağını karar verecek olan hoca. Burada önemli olan rekabeti Dinamobet sağlayabilmek. Maliyeti az olan karakterli topçuları almak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 
Editör: Haber Merkezi