Bursaspor Başkanı Ali Ay yine enteresan akıl oyunları ile algı operasyonu yapmayı planlıyor. Koltuğa oturduğu günden bu yana tertemiz şampiyon takımı herkese rezil eden Ali Ay, yine farklı planlarla koltuktan kalkmanın derdine düştü. Peki bu plan ne?

Bilindiği üzere Ali Ay her fırsatta dinine düşkün bir adam izlenimi veriyor. Buna geçtiğimiz günlerde Bursaspor taraftarları da net bir şekilde şahit olmuştu. Hatırsanız 4 ay önce Divan Kurulu toplantısında namaz tartışması yaşandı. O gün Ali Ay, Bursaspor Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç’ten namaz kılmak için izin istemiş fakat İdris Sevinç buna karşı çıkmıştı. Bunun üzerine Ali Ay salondan çıkıp namaz kılmaya gitti.

Ali Ay’ın namaza gitmesinin ardından sinirlenen Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç, “Namaz kazaya bırakılabilir. Burada olanların % 50-60’ı 5 vakit namazını kılan insanlar. Demek ki ben 65 yıl dinimi yanlış öğrendim. 6. Maddemiz başkanın konuşması. Bana işaret etti, ben söyledim ama yinede namazını eda etmeye gitti” dedi. Ali Ay’ın salona dönmesinin ardından tepkisini ona da dillendiren İdris Sevinç, “Başkanım burada herkes Müslüman. Bazı arkadaşlarımız böyle divan olmaz diyerek gitti. Bunun kazası da var. Burayı bırakıp gitmeniz ayıp oldu. O zaman divanı Ulu Camii’nde yapalım” şeklinde konuşmuştu.

İdris Sevinç’in bu sözlerinin ardından konuşan Ali Ay, “Cumhurbaşkanı dahi burada olmuş olsa fark etmez. Ben kaç yıllık hacıyım” ifadelerini kullandı. Konu ise İdris Sevinç’in “Ben de 65 yıllık Müslüman’ım” sözleriyle kapanmıştı.

Gördüğünüz gibi yaşanan bu olayla Ali Ay’ın dinine ne kadar bağlı bir insan olduğunu net bir şekilde öğrenmiş oluyoruz. Fakat yaşanan son gelişmeler öyle söylemiyor. O gün Divan Kurulu toplantısında kendi kafasına göre namaz kılmaya giden Ali Ay’ın, dini kendine göre uyguladığı ortaya çıktı.

Nasıl mı?

Bursaspor Başkanı Ali Ay ve yönetim kurulu, kongrenin ilk oturumunu 19-20 Mayıs, ikinci oturumunu ise 26-27 Mayıs'ta gerçekleştirmeye karar verdi. Bu tarihler Ramazan ayına denk geliyor. Yani Müslüman aleminin oruçlu olduğu ve teravi namazına gittiği 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı…

Neden 12-13 Mayıs değil de diğer tarihler? Ben kaç yıllık hacıyım diyen sen değil misin Ali Ay? Yeryüzünde hem Bursasporlu olup hem de Müslüman olan tek kişi sen misin Ali Ay? Neden çoğu kişinin oruçlu olduğu bir dönemde kongreyi yapmak istiyorsun? Neden Müslümanlara işkence çektiriyorsun? Oruçlu oruçlu insanları oraya getirmeye utanmıyor musun? Yoksa amacın Timsah Arena çimlerinde cemaat kurup teraviyi orda kılarak şov yapmak mı? Ya da nasıl olsa Ramazan ayı içerisindeyiz fazla kişi gelmez diyerek blok oylarla tekrar başkan seçilmeyi mi arzuluyorsun? Neyin peşindesin Ali Ay?
Neyin peşinde olduğunu açık açık söyle ve dini kullanma. İnsanların saf ve temiz duyguları ile oynayıp şeytani planlarına Bursaspor’u alet etme. Yalanlarından herkes bıktı…

Bir diğer konu kongrenin yapılacağı yer. Neden Timsah Arena?

Bu zaman kadar Bursaspor kongreleri hep kapalı spor salonlarında yapıldı. Bir sürü kapalı spor salonu varken neden stadyumu seçtin Ali Ay? Yoksa kapalı ortamda ses dağılmayacağı için her hangi bir tepki ile karşı karşıya kalmaktan mı korkuyorsun? Nasıl olsa Timsah Arena’da kongre üyeleri tribünlere geçecek ve açık alan olduğu için tepki olduğunda daha az etki yaratacak. Bak Sevgili Ali Ay bunlar çok ucuz hareketler. Sen bu hamlelerinle kendini kurtaracağını sanıyorsan yanılıyorsun. Böyle hedeflerine ulaşamazsın…

Ali Ay, senin başkan olduğun dönemde sportif açıdan en ufak bir başarı elde edemedik. Kulüp içerisinde hırsızlar türedi. Yine kulüp içerisinde çalışan bayanlara ahlaksız teklifler yapıldı. Menajerlere çanta çanta paralar verildi. Borç iki katına çıktı. Ne kadar rezillik varsa senin döneminde yaşandı Ali Ay. Şimdi öyle elini kolunu sallaya sallaya kaçıp gitmek yok. Sen dahil tüm ekibin hesap vereceksiniz…

Editör: Haber Merkezi