Başkan Ali Ay, gündeme çıkan isimlerle temasların sürdüğünü fakat görüştükleri 2 ismi şuana kadar kimsenin duymadığını söyledi. Başkan Ay 'Arkadaşlar iki defa İtalya'ya, bir defa Viyana'ya gittiler. Biz gerekli çalışmaları yaptık. Ben bitirelim istiyorum. Ama öyle durumlar oluyor ki, ya menajerler, ya da başkanlar fiyat yükseltiyor. 2 isim gündeme çıkmadı.l Onlar da cevaplarını pazartesi günü verecekler. Gelecek hafta sonuna kadar bu işler bitecek.' diye konuştu.

Pazartesi günü takımla idmana çıkmasınlar
Başkan Ali Ay, takımdan ayrılacak isimlerle ilgili bilgi de verdi. Mert Günok'la yolların ayrıldığını vurgulayan Başkan Ay 'Boban'la ilgili de çalışma var. Faty'le daha önce görüştük. Menajerleriyle temas halindeyiz. Ben pazartesi gününden itibaren takımda yer almalarını istemiyorum. Bu benim fikrim. Ama kararını verecek olan hocamız. Şuan elimizdeki takımın maliyeti 17,5 milyon Euro. Buna menajer ücretleri ve vergiler dahil değil. Zaten 20 milyon Euroluk bir bütçe yapacağımızı daha önce söylemiştim. Burada hocamızın çalışmak istemediği isimleri göndermek önemli. O zaman bütçe aşağıya düşecek. Bunu yaparsak daha rahat transfer yapacağız. Ancak gitmeselerde ihtiyacımız olan takviyeleri gerçekleştireceğiz. Ama gidecek olanlardan ciddi talibi olan yok' dedi.

Hocanın bakış açısı çok farklı
Ali Ay 'İstediği transferler bizim bulduklarımızla örtüşmüyor. O daha çok topsuz alanı da iyi oynayan futbolcu istiyor. Tabii ki o oyuncularda genelde pahalı. Bu fikir ayrılığı değil.' dedi. Bursaspor Başkanı Ali Ay, dün Avusturya kampında düzenlediği basın toplantısında transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Takviye için ilk olarak defans hattına yoğunlaştıklarını vurgulayan Başkan Ali Ay 'Biliyorsunuz sezona Titi, Ekonga ve Barış'ı alarak başladık. Hocamızın önceliği defans hattıydı. Bir sağ bekte daha alarak bu bölgeyi tamamlayacağız. Ardından hocamız 'Başkanım orta saha ve forvetle ilgili çalışmalar yapalım'  dedi.

Görüşmeler ve temaslar sürüyor' dedi.  Transferlerin gecikme nedenleri hakkın da bilgiler veren Başkan Ali Ay şöyle konuştu:

6 Numara üzerinde duruyor
'Hocamızın bakış açısı ve sistemi epey farklı. Özellikle 6 numara üzerinde duruyor. Kendisi de biliyorsunuz futbolculuk döneminde bu bölgede görev yapmıştı. Defans hattından o topun geçmemesi gerektiğini belirtiyor. Bir tane hızlı hem kanat hem forvet oynayacak bir oyuncu da istiyor. 8 numarayı zaten biliyorsunuz. Ama onun istediği transferler bizim bulduklarımızla örtüşmüyor. O daha çok topsuz alanı da oynayan futbolcu istiyor. Tabii ki o oyuncularda genelde pahalı isimler. Bu fikir ayrılığı değil. O özellikle oyuncu sayısı oldukça az. Yoksa piyasada çok oyuncu var.

İnce eleyip sık dokuyoruz
'4 oyuncu alacağız. Ekong'a bonservis olarak 1 milyon 200 bin Euro  verdik. Titi'de yıllık 1 milyon 200 bin Euro'ya oynuyor. Yani bizim alacağımız oyuncular 3-4 milyon Euro civarında bütçeye ilave yük getirecek. Bir o kadar da mevcut oyunculardan göndererek bütçeyi rahatlatmak istiyoruz. Ben kulübümüzün menafatini korumak zorundayım. Yanlış yapmak istemiyoruz. Bursaspor'un durumu biliyorsunuz. İnce eleyip sık dokuyoruz.Bazılarına süre verdik bugün yarın için. Teklifleri verdik, cevap bekliyoruz.'

Editör: Haber Merkezi