Ali Ay, bir basın mensubunun, "Harun Tekin'i ucuza sattığınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Ben Harun Tekin'i kesinlikle para için göndermedim." karşılığını verdi.

Transferdeki ana düşüncelerinin, yedek kalecileri Muhammed Şengezer, Okan Koçuk ve Ataberk Dadakdeniz'in önünü açmak olduğunu vurgulayan Ay, "Bunlar da milli takım oyuncuları. Harun 30 yaşına gelmiş, artık Okan'ın da Muhammed'in de o kaleyi devralması lazımdı. Düşündük taşındık, çocukların önünü açmak için Harun'un gitmesinde karar kıldık. Zaten Harun ve menajeriyle birlikte 2 aydır bu iş için çalışıyorduk." ifadelerini kullandı.

Harun Tekin için ilk önce yurt dışında kulüp araştırması yaptıklarının altını çizen Ay, şunları kaydetti: "Herkes Harun'un ucuza gittiğini söyleyebilir. Bence de ucuza gitti. Sanki 3 veren, 4 veren, hatta 5 veren kulüpler vardı da onların içerisinden biz sadece bir tanesini seçtik. Hayır. Fenerbahçe talip oldu. Daha önce Galatasaray da talip olmuştu. Galatasaray, 500 bin avro kiralama bedeli verdi. İkinci sene de 500 bin avro kiralama bedeli ve satın alma opsiyonuyla konuşuldu. Bunun üzerine ben telefonu nazikçe kapattım, teşekkür ettim, 'Olmaz.' dedim. Harun'un durumu böyle. Uzun seneler bize hizmet etti. Kendisine teşekkür ettik, plaketini verdik ve gönderdik. Ben hem Muhammed'in hem Okan'ın en az Harun kadar başarılı olacaklarını düşünüyorum." 

Editör: Haber Merkezi