Bursaspor Başkanı Ali Ay, dün OLAY TV'nin canlı yayınında gündemi değerlendirdi. İlk olarak ligin ilk 5 haftalık periyodunu değerlendiren Başkan Ali Ay "İlk 5 haftada istediklerimiz oldu. Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında da iyi oynadık. İyi yolda devam ediyoruz. Yeni gelenler uyum sorununu halletti. Çok şükür transferde isabetli kararlar verdik. Pazar günü önemli bir maç var. 44 bin kişilik stadyumun dolmasını istiyorum. 3 ihtimalli bir maç fakat camiamıza şunun sözünü veriyorum. Mücadele eden bir takımız ve hep böyle olacak." dedi.

Kolaycılığa kaçıyoruz
Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden yabancı kuralıyla ilgili fikirlerini de paylaşan Başkan Ay "Kulüpler Birliğinde bu konuyu yüzeysel  olarak görüşüldü. Karşı çıkan 2-3 başkandan birtanesiyim. 14-15 yabancıya karşıyım. Bu rakam 7-8'lerde olmalı. Kolaycılığa kaçıyoruz. Kendimiz yetiştirmek yerine hazır olanı alıyoruz. Türkiye'nin durumu bu. Futbolcu eğiteceksiniz ki, türk futbolu faydalansın. Şuanki milli takıma bakıyoruz. Hemen hepsi lejyoner futbolcu. Kim ne derse desin Cumhurbaşkanımız yerden göğe kadar haklı." diye konuştu.

Bugün istese hemen imzalarız

Başkan Ali Ay, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Pablo Martin Batalla'da kararın tamamen kendisinde olduğunu söyledi. Başkan Ay "Batalla'yla sezon başı görüştüm. Bir kez daha otup, konuşacağız. Batalla camiamız için sembol bir isim. 7'den 70'e herkes onu çok seviyor. Artık burada karar kendisinin. Bugün istesin hemen imzalarız. Bizim için herhangi bir problem yok." dedi.

2-3 transfer gerekiyor
Devre arasında takıma takviye yapılacağının işaretini de veren Başkan Ay "Transferde istediğimiz 2-3 isim daha vardı. Onlarla Temaslarımız devam ediyor. Devre arasında tekrar irtibata geçebiliriz. Kulübün menfaati doğrultusunda hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz. 2-3 takviye daha olması gerektiğini düşünüyorum. Devre arasında gitmesi gerekenler var. Bu da çok önemli bir konu. Bazı oyuncuların sözleşmeleri sezon sonunda bitiyor. Mukavelesi bitenlerin yerine de oyuncu bakıyoruz. Takımın omurgasını kurduk. Gelecek sezon daha güzel olacak bizim için." diye konuştu.

Paraları nasıl ödeyeceğiz?
Camiayla takım arasında çok iyi bir bağ oluştuğunu da belirten Ali Ay "Geçen sezon bizimde hatalarımız oldu. Bu sene artık tecrübeliyiz. Kesenin ağzını açtık. Fakat nasıl ödeyeceğiz diye düşünüyorum. İnşallah problem çıkmaz. Oyuncu zamanında parasını ister. Dün Ankara'ya gittik. Çalışmalar var. Evet, sportif başarı önemli ancak ekonomik başarıyı da göz ardı etmemek gerekir" şeklinde konuştu.


Turkcell'le anlaşacağız
Başkan Ali Ay, önceki gün Ankara'da yapılan 0516 hat anlaşması için de açıklamalarda bulundu. Başkan Ay "Büyük ihtimal Turkcell'le el sıkışacağız. Rakam 100 bin. Bursaspor'un geliri 10 yılda 50 milyon gibi. Eğer 200-300 bin rakamlarına çıkılırsa miktar artacak. Bütün Bursalılar sesleniyorum. Ben Bursalıyım, hattım 0516 olmalı. 3-5 ay içersinde 100 bin ulaşıruz gibi geliyor. Kalıcı gelir önemli. Bursaspor'un kurtuluşu bu projeler." dedi.

Editör: Haber Merkezi