"Biz şu anda futbolcularımıza hak ettiğini verdik, daha fazlasını vermedik’ diyen Ali Ay, “Böyle bir insan olamaz. Çok karakterli yardımı olan bir futbolcu. Onun ödemeleri uzun sürmesine rağmen tek laf etmedi. Batalla’dan da fedakarlık isteyeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Bursaspor Başkanı Ali Ay, dün akşam katıldığı Olay Tv programında çarpıcı açıklamalar yaptı. ​İlk olarak kulübün mali yapısı hakkında bilgi veren Ali Ay ‘Bazı oyuncularımızdan indirim talep edeceğiz. Görüşeceklerimiz arasında Batalla da var. Ondan da fedakarlık isteyeceğiz. Böyle bir insan olamaz. Çok karakterli yardımı olan bir futbolcu. Birkaç arkadaş ihtar çekti. Onun ödemeleri uzun sürmesine rağmen tek laf etmedi. İlk önce onların fiyatını ödeyin, daha sonra benimkini ödersiniz dedi. 1. Kaptanımız olacak. Hocamızla görüştük’ dedi.
 
Dzsudzsak'ın parasını ödedik 
Ödemeler için federasyondan avans istediklerini anlatan Başkan Ay, "Çarşamba günü o parayı teslim aldıktan sonra kampa geçmiş ödemeleri yapmış olarak gideceğiz. Geldiğimizden beri mali tabloyla uğraşıyoruz. Borçları ödediğimizde 70 milyon banka borcu ve yönetici alacakları kalacak. İyi gidiyoruz, kamp sonrası tam durumumuzu yazılı olarak bildireceğiz. 1 milyon 310 bin Euro Dzsudzsak'ın parası vardı, 350 bin Euro kendi şirketimden verdim. Çok korkuyorduk, tamamladık. Ödeme yapmadığımız takdirde futbolcular boşa çıkıyorlar. Dzsudzsak'ın 8,5 milyon Euro maliyeti vardı. 3 sene daha mukavelesi var. Çok şükür ki bu işi hak ettik. Bugüne kadar benim şirketimden kulüp için verip aldığım rakam 3 milyon 150 bin Euro'ya ulaştı" dedi.
 
Çatlak ses yok 
TFF'den 15 milyon TL avans istediklerini ifade eden Ay, "2 milyon küsürünü gönderdiler bayram öncesi. Onlar da Digitürkten bu parayı alamadılar. Çarşamba günü toplantı yapacaklar inşallah olumlu bir sonuç çıkar. Bu sene toplam hocalar menajerlik vergiler dahil, göndereceğimiz futbolcuları hesabın dışında bırakıyorum. Odeyeceğimiz rakam 60 milyon TL. geçen sene 140 milyonlardaydı. Vergiyi koyduğunuzda belki de daha fazladır. 4 günden beri buradayız sabah akşam antrenmanları izlemeye çalışıyorum. Çatlak ses yok herkes birbirlerine saygılı. Futbolcuların karakterlerine çok önem verdik. Kulübün mali yapısını gördükten sonra riske girersek Bursaspor kaybeder dedim. Tanıdığımız bildiğimiz oyuncular aldık. Aldığımız futbolcuları tanımayan yok. Biz şu anda futbolcularımıza hak ettiğini verdik, daha fazlasını vermedik" dedi.
 
Mert süre istedi 
“Mert, Bekir ve Traore için de bu hafta menajeri gelecek görüşeceğiz. Mert sevdiğimiz bir futbolcu. Kendisi ile de görüştük. 'Biz mümkün olduğumuz kadar fiyatları aşağıya çekmek zorundayız' dedik. Milli takımın kalecisi Harun, onun fiyatına geldiğiniz de devam ederiz dedik. Süre istediler.”
 
Emre’yi satarım 
Emre Taşdemir için de teklif almadıklarını ifade eden Ay, "Teklif yok ama iyi bir teklif gelirse satarım. Bursaspor altyapısında 50'nin üzerinde oyuncu var. Geçen arkadaşla atıştık, herkes bedava istiyor. Ben yetiştiriyorsam, alacak olan kulüp de para ödeyecek. Altyapının maliyeti 4 buçuk, 5 milyon TL'yi buluyor" diye konuştu. Necid'in ayrılması durumunda forvet transferi için acele etmemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Ay, "Orada Del Valle ve Sercan da oynayabiliyor.’ dedi.
 
Sutter gitmeyecekti 
‘3 hafta De Sutter ile uğraştık. Burada iki sene daha sözleşmesi vardı. 2 milyon 400 bin Euro ediyor. Bu yaptığımız şartlarda 200 bin Euro para istedi bizden. Daha sonra sıfır parayla verin dedi. Sonra 200 bin Euro'ya çıktılar. Vergi falan çıkmayacağını söylediler. Bunu bu şekilde yapmak zorundaydım, aksi takdirde gitmeyecekti.’
 
Bedava bilet yok 
“Şu ana kadar 4010 tane kombine satıldı. Bu tabii ki çok düşük rakam. İşin garibi maraton ve VIP tribünde daha çok satıldı kombine. Diğerlerinde hareket yok. Bursaspor sevgisi bu değil. İmza töreninde yanıma gelen taraftarların tribün liderlerine bilet verecek misiniz sorusunu yadırgadım. Onlara sesleniyorum kombinelerini alsınlar. Alamıyorlarsa sponsor bulup alsınlar. “
 
Hedef 35 milyon dolar 
“Stat ismiyle ilgili araştırmalar sürüyor. Benim gönlümden geçen 35 milyon dolar. 10 yıllık. Birkaç firmayla görüşüldü. Önemli olan global şirketlerle görüşmek. Benzinlik için yerler tespit edilmişti. Herhalde bu hafta en az 2 tane benzinlik arazisiyle başlamak istiyoruz. Bunları yaptıktan sonra hemen satmayı düşünüyorum. Bunu nedeni de banka borçlarını kapatmak.. Bir an önce bunları kapatırsak Bursaspor'un önü açılacak.”
 
Basket Durmazlar’da! 
‘Amatör branşlar bu mali tabloda gerçekçi olmak gerekirse yük. Arkadaşlarımıza söyledim. Voleybol, basketbol ve Yeşil Bursa'yı ayırdık. Altyapıyı bir tutmak zorundayız. Bu 3 branş için para ayıramayız dedim. Reklamı kendiniz kazanın, parayı bulun dedim arkadaşlarımıza. Bu sene de böyle deneyeceğiz. Benden bu sezon basketbola 10 milyon, voleybola 5 milyon, Yeşil Bursa'ya 5 milyon ayırayım diye kimse bir şey beklemesin. Basketbol için Durmazlar ile 4 yıllık anlaşma yapmayı planlıyoruz. Onunla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Yeşil Bursa için Yıldırım Belediye Başkanımızla görüştük ama onlar henüz hazır değiller. Yeşil Bursa'da oynamak istemeyen futbolcular var. Ama biz takımı ne için kurduk. A Takımda oynayamayan oyuncularımızı orada değerlendirmek için.’
Editör: Haber Merkezi