"Takdir, tebrik ederken iyi de, eleştirirken mi kötü?. Bunlar sporun, futbolun içinde var. Eminim ki, Hamza Hoca ve oyuncular herkesden daha çok üzüldü. Önemli olan bu yaşadıklarımızdan dersler çıkarılması"

"Başka konularla ilgilenmekten zaten büyük transferler yapma şansımız yoktu. Hedeflerimiz teknik, ekonomik ve prestij başarısıydı. Hepsini birlikte yapmakta zorlanıyor olabiliriz. Ancak zaman bizi haklı çıkaracak"

İlk olarak 2-0 sona eren Başakşehir maçı hakkında konuşan Ademoğlu "Başakşehir maçı bizde de hayal kırıklığı yarattı. Tabii ki bu tüm kent için de böyle. Hatta Türkiye'nin her yerinden telefonlar aldık. Üzüldüğümüz konu; o gün tüm kent oradaydı. Hayatında ilk kez maça gelen insanlar vardı. Futbolda her zaman istediğiniz olmuyor. Hocamız gerekli çalışmaları yapacaktır" dedi. 

Beklentide olan üzülür
Maç sırasında ve sonrasında yapılan tepkiler için de konuşan Ademoğlu "Neticeden dolayı gerçekleşen bir tablo bu. Tribüne gelen insan futbol görmek istiyor, galibiyet istiyor. Beklentide olan insan üzülülür. Doğal karşılaşacağız bu tepkileri. Takdir, tebrik ederken iyi de, eleştirirken mi kötü?. Dozu kaçmış olabilir fakat bunlar sporun, futbolun için de var. Önemli olan bu yaşadıklarımızdan herkesin dersler çıkarması" diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu'nun ve oyuncuların bu tabloyu çok üzüldüğünü de ifade eden Ademoğlu şunları söyledi:

Sabaha kadar uyumamışlardır
"Teknik heyetimiz, futbolcularımız olayı daha farklı yaşıyor. Eminim ki, sabaha kadar uyumamışlardır. Ertesi gün kendi kendilerine nerede hata yaptıklarını sorgulamışlardır. Ders çıkarabiliyormuyuz ona bakmalıyız artık. Biz kentin mutlu olmasını istiyoruz. Bizim taraftarımız bambaşka. İstanbul'da 3-2 yenildik, Mudanya'ya kaç bin kişi geldi. Ben bu taraftara ne diyebilirim?. İyi futbol istiyor, savaşın diyor. Yüreğini ortaya koy, sahada rakibinden daha fazla mücadele et diyor. Bütün olayımız bu. Ben sahada artık böyle bir Bursaspor göreceğimize eminim"

Zorlanıyor olabiliriz
"Ligin ilk yarısını 4. bitirip de küme düşen takımları hatırlıyorum. Biz de İntertoto döneminde süper başlamıştık, sonumuz kötü olmuştu. Takımımızın yavaş yavaş açılacağını tahmin ediyorum. Başakşehir hazır bir takım. Etki tepki olmayan bir ekip. Kent takımı değiller çünkü. Taraftarımız bize inansın. Bu sene kadromuz bu. Seneye daha iyi olacak. Başka konularla ilgilenmekten zaten büyük transferler yapma şansımız yoktu. Hedeflerimiz teknik, ekonomik ve prestij başarısıydı. Hepsini birlikte yapmakta zorlanıyor olabiliriz. Ancak zaman içersinde özellikle ekonomik olarak 'İyi ki Bursaspor bunu yapmış' diyeceğiz. Diğer takımların yaşayacakları sıkıntıları ilerleyen süreçte göreceksiniz."

Editör: Haber Merkezi