Bursaspor Başkanı Ali Ay ziyatet sırasında yaptığı açıklamada, Al-Ittihad kulübünden bana bahsedildiğinde hiç düşünmeden dostluk maçı için onay verdim. Maçın tesislerimizdeki antrenman sahalarında oynanabileceğini söylediklerinde, şehrimizin ve yeni stadımızın tanıtımı açısından, bu organizasyonu stadyumumuzda gerçekleştirelim dedim.

Bursasporumuz Türkiye’de şampiyon olmuş 5 kulüpten biri ve aynı zamanda Bursa’nın en değerli markası. Biz Arap kardeşlilerimizi burada görmekten çok mutluyuz. İki kulüp ilerleyen zamanda belki kardeş kulüp bile olabilir dedi.

Al-Ittihad Futbol Kulübü Başkanı Suudi Arabistanlı iş adamı Ahmed Mesoud ise yaptığı açıklamada "Bursa’da bulunmaktan ve Bursaspor’un misafiri olmaktan çok mutluyum. Dostluk maçı vesilesiyle ilişkilerimizin inşallah daha da gelişerek büyümesini, Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ilişki ve işbirliğinin de artmasını temenni ediyorum. Suudi Arabistanlı turistlerin yoğunluğu bu şehirdeymiş, ben bunu duyduğum zaman çok mutlu oldum. Daha farklı organizasyonlar yapacağız" dedi.

OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk ise yaptığı konuşmada "Al-Ittihad Suudi Arabistan’ın köklü ve ilk kurulan kulüplerinden. Orta Doğu Seyahat Acentaları Derneği olarak Bursaspor’un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ay’a, 2. Başkanı Ali Ademoğlu ve diğer yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Haber Merkezi