Ligde son olarak 14. haftada, 3 Aralık 2017'de deplasmanda Atiker Konyaspor'u 3-0 yenen, ardından oynadığı 9 maçtan 6 mağlubiyet, 3 beraberlikle ayrılarak gelecek adına taraftarını endişelendiren Bursaspor, Kayserispor maçını kazanarak 2018 yılındaki ilk galibiyetini de almış oldu.

Yeşil-beyazlılar, Atiker Konyaspor galibiyetinin ardından 15. haftada sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 kaybettikten sonra 16. haftada deplasmanda Trabzonspor'a da aynı skorla yenildi.

Ligin 17. haftasında sahasında Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Bursaspor, ardından üst üste Medipol Başakşehir'e 3-0, Aytemiz Alanyaspor'a 3-1 mağlup oldu. Sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan yeşil-beyazlılar, 21. haftada Teleset Mobilya Akhisarspor'a 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

22. haftada sahasında Evkur Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kalan Bursaspor, 23. haftada ise deplasmanda Galatasaray'a farklı skorla 5-0 mağlup olarak galibiyet hasretini 9 haftaya çıkardı.

Yeşil-beyazlı taraftarlar özellikle Galatasaray maçının ardından büyük tepki gösterdikleri yönetim kurulu ve teknik direktör Paul Le Guen'i istifaya davet ederken, Kayserispor karşısında elde edilen galibiyet camiaya da adeta nefes aldırdı. 

Editör: Haber Merkezi