Karşılaşmaya ev sahibi Sivasspor başladı. Sivasspor 3. Dakikada sağ kanattan Cyriac ile kalemizi yokladı ancak top Okan Kocuk'un kontrolüyle dışarıya çıktı.

Karşılaşmanın 5. Dakikasında Tunay Torun seri çalımlarla rakip kaleye gitti, 3 rakibini oyundan düşüren Tunay'ın şutunu Ali Şaşal Vural çıkarttı.

Dakikalar 26'yı gösterdiğinde Bursaspor Tunay Torun'un ayağından bulduğu gol ile skoru 0-1'e getirdi. Sol kanattan Umut Meraş'ın pasıyla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Tunay, tek vuruş ile kaleci Ali Şaşal Vural'ı geçmeyi başardı.

Bursaspor 42. Dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Saivet'in kullandığı serbest vuruşta Kembo'yu tercih etti, Kembo'nun kafa vuruşunu kaleci Ali Şaşal Vural kurtardı.

Bursaspor ikinci yarıya da hızlı başladı. Henri Saivet'in yaklaşık 40 metreden kaleye vurduğu serbest vuruşu kaleci Ali Şaşal Vural kurtardı.

Sivasspor'un eşiklik sayısı Cyriac'tan geldi. Topla buluşan Cyriac müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi. Bursaspor 80. Dakika gole bir kez daha yaklaştı. Aytaç Kara'nın uzak mesafe şutunu son anda Ali Şaşal Vural kurtardı. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi.

Penaltı atışları sonucunda 6-5 lik üstünlük yakalayan Sivasspor, 20. Cumhuriyet Kupası'nın sahibi oldu

Editör: Haber Merkezi