1910 Ankaragücü Taraftarlar Derneği Gecekondu tarafından ‘Değişim, dönüşüm ve dayanışma’ sloganıyla geleneksel haline getirilmesi planlanan 1910 Ankaragücü Gecesi, MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Yönetim Kurulu Üyeleri, teknik heyet, futbolcular,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda siyasi, bürokrat, iş adamları ve basın mensuplarının katılımı ile JW Marriott Otel’de gerçekleşti.

Gecede kulübün geçmişten günümüze yaşadığı sevinç ve hüzün ele alınırken kulübün küme düştüğü yıllardan 2 yılda kazanılan 2 şampiyonluğun önemine binaen konuşmalar yapıldı.

Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum

1910 Ankaragücü Gecesi’nde sahneye “Efsane Başkan” hitabı ile davet edilen Başkan Mehmet Yiğiner, “6 yıl aradan sonra Süper Lig’e geri döndük. Bu başarıda bizlere desteğini esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük katkıları var. Özelikle geçen sene son gün transfer yasağını açmamızda bizlere çok yardımcı oldu. Cumhurbaşkanımızın desteği olmasa transfer yapamayacaktık. Kendisine şahsım ve camiam adına teşekkür ediyorum. Ankaragücü sıradan bir kulüp değildir. Hep birlikte, varımızla yoğumuzla gece gündüz demeden çalıştık. 2 yıl üst üste şampiyon olduk ve en üst lige çıktık. Biz kurumsal yapıya çok önem verdik ve çok yol kat ettik. Ankaragücü, şehir için de sosyo-ekonomik bir değer. Bizleri ve Gecekondu’yu bu önemli gecede yalnız bırakmadığımız için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

MKE Ankaragücü’nün tarihinin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Yiğiner, “Açıkçası taraftar profilimiz çok olumlu yönde değişti. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. MKE Ankaragücü, İmalat-ı Harbiye işçileri tarafından kurulmuş bir kulüp. Bir enkaz devraldık ve bunu üstesinden geldik. Şimdi daha iyi olma zamanıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi