Bursada Bugün TV'de yayımlanan Evden Süper Futbol programının konuğu olan Yılmaz Vural, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs itibariyle ligin kalan bölümüne ilişkin start tarihinin açıklanmasını beklediklerini vurgulayan Vural, "Haziran başı gibi bekliyoruz. 6 hafta geçti ve futbolcu için zor bir dönem. Bu süreçte iyi teknik direktörler belli olacak" ifadelerini kullandı.

15 HAZİRAN'DA BAŞLANABİLİR

İdeal bir 6 hafta geçmeyeceğini vurgulayan Yılmaz Vural, " En az hata yapan ve ne yapacağını bilen hocalara sahip olanlar ön plana çıkacak.  Futbolcuların mental anlamda hazırlığı da bu süreçte belirleyici olacak ama kaliteli bir futbol beklemek çok da mümkün görünmüyor. Rakiplerimiz de çalışıyor. Ayrıca Ömer Erdoğan'a da çok yakıştı teknik direktörlük. 15 Haziran başlangıç tarih olursa 1 Mayıs'ta çalışmalara başlanır, 4 hafta yeter" dedi. 

BENİ OTEL ODASINA KAPATTILAR

Bursaspor'un kendisine hissettirdikleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Vural, " Uğur Dündar Vakıfköy'den yayın yapmıştı o zaman Bursaspor için 'Türkiye'nin Milan'ı benzetmesi yapılmıştı. Vakıfköy'de hatta sahada ceviz ağacı vardı risk alıp onu kestirdim. 6-7 sahadan daha çok oyuncu çıkması lazım. Altınordu yokken Bursaspor vardı. Mesut ile Ersel ağabeyler yardımcılığımı yaptı.  Bu benim için büyük gururdur. Önemli bir mihenk taşıdır Bursaspor benim hayatımda. Bir otelde merhum İbrahim Yazıcı beni 2-3 gün kapattı anlaşma için ancak nasip olmamıştı. Benim dönemimde Bursaspor'a 4 tane A Milli Takım'a oyuncu verdik" diye konuştu.

TİMSAH ARENA SOĞUK BİR STADYUM

Bursaspor'a sadece Vakıfköy'ün yeteceğini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Futbol bu kadar zor bir şey değil. Onlara doğru eğitim verirseniz bu iş olur. 5'er tane savunma ve hücum prensibi var zaten.  Fiziksel teknik ve altyapınız varsa bu iş tamamdır. Biz de iyi eğitimciler yok. Türkiye'de maçlar oyunla değil oyuncularla kazanıyor. Çürük düzen bizi bu kadar yetiştiriyor. Allah nasip ederse antrenörlük kariyerimi Bursaspor'da noktalamak istiyorum.  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş futbolu çok sever. Stadyumun yarım kalması da sıkıntı. Dünyanın en güzel stadı ama soğuk bir stadyum. İçine almıyor insanı. Localar orta bölgeye yapılmaz mı bit gibi seyrediyorlar. Atatürk Stadyumu'nun yeri çok ayrıydı. Sıcacık ve müthiş bir atmosfer vardı.

TÜRKİYE'DEN DEVLER LİGİ ŞAMPİYONU ÇIKMAZ

Futbolun bu şekilde yönetilmesinden memnun olmadığını kaydeden Yılmaz Vural, " 18 milyon gencimiz içinden sporcu çıkaramıyoruz. Yabancı sınırı koymaya da gerek yok. Alanyaspor'u say de sayamıyorum, Afrikalı gençlere ekmek kapısı olsun diye bu lig yok. Kaymaklı bir iş var ortada mamayı başkaları yiyor. Eskişehirspor'a üzülüyorum, Pinto'ya olan borcu silmezse TFF 3'ncü Lig'e düşürülecek direkt. Bu ülke topraklarından Şampiyonlar Ligi şampiyonu çıkmaz. Çünkü çok gerideyiz. Üzerinden 2-3 Olimpiyat geçmiş bilgileri Avrupa bize yeni gibi verecek. BESYO'da verilen eğitimler de yetmiyor. Hep mutsuz bir ekiple çalışıyoruz. Futbolcuya para vermeyince, 'hadi koçum' deyip okşamaya başlıyorsun. Antrenöre memlekette üvey evlat gibi bakıyorlar. Antrenör, oyuncu ne kadar doğruysa hakemler de o kadar doğru oluyor. Bir yere gelmek için taviz vermek lazım. Vermeyince benim gibi oluyorsunuz. Türkiye'de yeniden futbolun dizayn edilmesi gerekiyor. Liglerin oynanması lazım. Başlarken taraftarsız olabilir ama devamında mutlaka taraftar olsun. Oynanmamış bir ligin tesciline tamamen karşıyım. Düşmeye aday takımlar iptal edilsin. 20 takımlı lig olmaz. Ligi pazarlayamıyoruz. Bilim Kurulu'nda bir antrenörün de olması lazım" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ'İN YAPTIĞI YANLIŞTI

Bursaspor'un mevcut teknik direktörü İbrahim Üzülmez'i değerlendiren Vural, " Çok hırslı bir teknik adam. Oyuncularla ilgili bir demeci hoş değildi. Kendisi de sahanın içinden geldiği için ilişkileri koruması lazım. Futbolcu antrenörüyle araya mesafe girdi mi soğukluk girdi mi aynı ilişkiyi kurmak zor oluyor. Oyun yönetimi ve hırsıyla bu işi başaracak gibi duruyor. Takımlar toplandıktan sonra test yapılacak iddiaları gerçek değil. Gerçek testler çok daha farklı yürüyor. Diğerleri hikaye" dedi.

Editör: Haber Merkezi