Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Altıparmak ek hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski bakanlardan-milletvekili Hakan Çavuşoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Başkanımız Mesut Mestan katıldı.

Toplantıda İbrahim Burkay, Bursaspor’un yeniden süper lige denmesi için 216 bin forma alınmasını hedeflediklerini söyledi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bursa iş dünyamız adına selamlıyorum. Ortak değer Bursaspor’u hak ettiği yere taşımak için #YenidenBüyükBursaspor hareketi için bir araya geldik. 1963 yılı sadece bir tarih değil, bir büyük kentin ortak duygularla kenetlendiği milattır. Mesut, Ersel, Nejat’ların daha nice efsanelerin doğduğu takımdır. Merhum İbrahim Yazıcı başkanlığında süper ligde adını şampiyon olarak yazdırdı ve şampiyonlar liginde gururumuz oldu. Geride bırakılan 10 yılda büyük sevinçlerin yanı sıra alt lige düşmenin üzüntüsünü yaşadık. Altın çamura düşse de değerini yitirmez. Bursa iş dünyası olarak takımımıza inandık ve sürekli destek olduk. Kombine kampanyaları, forma satışına kadar Bursaspor’un düzlüğe çıkartacak kampanyalarda en ön sırada yerimizi aldık.”

İŞ DÜNYASI YIPRATILDI

“Yeşil beyaz renklere gönül veren iş insanlarını takdir etmek yerine menfaat çıkarı peşindekilerle kutuplaşmayı esefle takip ettik. Takımımızı layık yere taşımak hepimizin hedefi olmalı. Bursa iş dünyasının hedef alındığı kirli bir organizasyon yaşadık. Her destek projesinde Bursaspor’un yanında yer aldık. BTSO Bursa’mızın üretim, sanayi ve ticaret kültürüne güç katmak için uğraşan kurumdur. Bursaspor’u yeniden süper lige taşımak için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Bursaspor ancak iş dünyasının öncülüğünde, yerel yöneticilerin destekleriyle bu noktaya çıkacaktır. Bu kampanya bursa gibi büyük şehrin takımını en üst ligde iddialı durama getirecek. İş dünyası ile görüşüp yol haritamızı belirledik.”

BANKA HESABI AÇIKLANACAK

“Bağışlanacak bağışlar Bursaspor’u düzlüğe çıkartacak ilk adım olacaktır. Kulübün içinde bulunduğu özel sektör olarak toplanacak parayı takımımıza aktarmaktır. İş insanları en yüksek katkı sağlamak için çalışacağız. Özel sektör temsilcileri, 100 bin firma 10 milyon TL’lik meblağ, Büyükşehir ve 17 belediyemizde büyüklükleri oranında katkı yaparak 80 bin formalık katkı sağlayacaktır. Esnaf odaları, akademik olarak 10’ar bin olmak üzeri 20 bin forma. Taraftarlarımızdan 16 bin forma ile katılmalarını bekliyoruz. 216 bin forma ile 21.6 milyon TL’lik katkı hedefliyoruz. Transfer için gerekli katkı sağlayacak. Alt yapı takımımızı desteklemeyi hedefliyoruz. Bursaspor sevgisini her fırsatta gösteren sevgi eylem gerektirir. Her yıl 1 milyon ceza ödenmesini Bursaspor’luyum diyen hiç kimse içine sindiremez. Taraftarın centilmence takımın yanında olup, stadı doldurup desteklemesini bekliyorum.”

31 OCAK’A KADAR BİTECEK

“Toplanan bağışlarla 31 Ocak tarihine kadar devam eden teknik heyetin talebi doğrultusunda istenilen oyuncuları kadromuza alacağız. Taraftarların beklentisi bu. Alt yapı takımımız bu bütçe ile masrafları karşılanıp Türk futboluna kazandırılacak. 1 Haziran’da düzenlenecek gece ile Bursaspor’a desteğimiz devam edecek. Yönetim sistemini belirlemek Bursaspor kulübünün kongresinin belirleyeceği olaydır. Yardım ve bağışlarla şirket yapısına ulaşması şart. Yıllardır konuşulan şirketleşme konusunun bir an önce hayata geçirilmesini dikkate sunmak istiyorum. Bursaspor büyüktür. Büyük kalmaya devam edecektir. Takımımıza destek vermeye davet ediyoruz.”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan İbrahim Burkay şöyle devam etti:

“Doğum tarihimle Bursaspor’un doğum tarihi aynı. Genel kurul üyesiyim. Tek oyumla benim etkim budur. Ali ay 16 yıldır sivil toplumda görev yaptığım bir abim. Bursaspor yönetimi ve başkanla ilgili belirlemek mümkün değil. Basında da bu konuda yapılmış çalışma yoktur. Ekonomiye değer katanlar ödül töreni ekonomik verilere göre yapılır. Ali bey 2019 ‘da değil 4 yıldır hep ödül alıyor. En çok vergi verenler ödülüdür. Vergi dairesinde gelen listeye göre ödül veririz. Farklı değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Biz şahıslara değil, Bursaspor’a yardım ediyoruz. Başkan kim olursa olsun fark etmiyor. Genel kurulun seçtiği başkan ve yönetimimizdir.”

ÇARE ŞİRKETLEŞME

“Türk futbolunun içinden çıkamadığı açmaz. Bursaspor öncü olacak. Birkaç takım var incelemesini yapıyoruz. Bursaspor sevdalısı iş insanlarından oluşan ekip oluşturuyoruz. Genel kurul ve divanın çalışması önemli. Süper Lig ile birlikte yürütülmesini doğru buluyorum. Bursaspor’un marka değeri önemli. Bursa’nın tüm dinamikleri birlik ve beraberlik içerisinde. Bursaspor’un genel kurulunun seçtiği her yönetim bizim yönetimizdir. Masadaki hiçbir kimse bu yönde düşünmez. Biz oyumuzu kullanırız. Büyük Bursaspor’un ortaya çıkması için kısa orta uzun vadede destek istendiğinde katkı koyacağız. Banka hesapları pazartesi açıklayacağız. Hocamızın seçtiği futbolcuları alacağız. Ara transferde bizi süper lige çıkartacak isimleri kazandırmak.”

DİREK YARDIM YAPAMAYIZ

“BTSO yarı kamu niteliğinde. Kurum olarak sportif faaliyetlere yardım yapmamız kanunen mümkün değil. Forma, kombine kampanyaları iş dünyasından oluşan desteklerden oluşan kaynaktır. Bunu BTSO olarak vermeyecek üyeler verecek. O açıdan bu süreçte kanunen sıkıntı olmayacak. Bursa’nın yanında olduk. Kimi takdir eder., kimi yetersiz bulur. Piyasa şartlarında destek olacak iş insanlarının kendi sorunları var. Buna rağmen Bursaspor sevgisi olmasa desteği kabul etmezler. Bursaspor’un sevgi ile sahiplenmesi bizi mutlu ediyor.”

STADIN SAHİBİ BURSASPOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş bir soru üzerine, “Altındaki dükkanların kiraya verilmesi için engel yok. Ali Ay, Mesut Mestan dönemlerinde çalışma oldu sonuca ulaşılmadı. İsim hakkı. BŞB orası ile ilgili olarak profesyonel kulüp var. Kirayı 5 yıldır alamadık. Kira karşılığında loca alıp soruşturma geçiriyoruz. Timsah Kafası 2 yıldır çivi çakamazdık. Şirket kayyumdaydı. Ağustos’ta ihale yapıldı. 2 ekimde çalışma başladı. Bazı eksiklikler 18 milyonluk ihale yapıldı. 400 gün içinde bitecek Kasım 2020 gibi. Timsah kafasının nisan-mayıs gibi bitecek. Bursa Büyükşehir belediyesi değil, Bursaspor kulübü olacaktır. Sıkıntılar orta ve uzun vadede bakamamaktır. Bursaspor’un Süper Ligde yer almasını arzuluyorum. Kalan 17 maçta çok iyi işler yapar. İyi kadro ve teknik direktörü var. Rize ve G.Birliği’ni lige çıkarttı. Şehrin bütün dinamikleri burada. 3-4 aylık konuya ait. Görev alan yönetim ve başkanların uzun ve orta vadeli olarak bakmalı. Yol bağlantıları devam ediliyor. SPA merkezi olabilir. Bunun pazarlanması lazım. Oranın kiracısı var. Onun tasarrufunda” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi