Sn. Ömer Furkan Banaz'ın tek aday gösterildiği yeni bir kongre bizi bekliyor.

Devre arası yaşanan kaosta, maddi imkanları sağlayıp transfer tahtasının açılmasını ve yeni transferlerin yapılmasını sağlayan ekibi kuran Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Alinur Aktaş'ın vazifelendirmesi sonucu göreve gelecek olan Banaz, kurulan yönetim ile Bursaspor 'u ligte tutmak için gereken hamleleri yapmaya çalışacak.

Yeni Ekip Lideri Sn.Alinur Aktaş'ın, kongre sonrası da kulüp yönetiminin karar aşamalarında ne kadar etkin olacağını ya da olmayacağını zaman gösterecek.

Zira herkes, siyasetin yönetimlere dahil olmamasını ister ama imkanların tamamını da kullanmak ister.

Geçmişte olumlu ve olumsuz örneklerini hep beraber yaşadık bu siyasi ilişkilerin. Bakalım zaman bize hangi günlerin tekerrürünü yaşatacak?

Ortada öylece bırakılan kulübe şehirden sahip çıkan olmayınca devreye giren ve atadığı başkanla Bursaspor'un yönetiminde dolaylı olarak yer alan Sn.Alinur Aktaş, bana kalırsa, işlerin sarpa sardığı süreçler olursa yine devreye girecek ve ekip liderliği rolünü üstlenecektir.

Bize de bu süreçte, başka çaremiz, çözümümüz yoksa Bursaspor'un dertlerine el atan herkese, bundan önce olduğu gibi destek olmak düşer.

Ama inşallah, bize de en kısa zamanda kendi karizması, çevresi ve yetkinliği ile bizi güzel günlere taşıyacak, ne siyasete ne de başka yerlere muhtaç etmeyecek klasik bir başkan bulmak nasip olur.

Sportif anlamda Sn. Deniz Kolgu ve Sn. Tamer Tuna'nın çalışmaları devam ederken, seçilen yönetimin ugraşı listesinin en başında ödemeler olacaktır. Ödemelerin aksamaması için kaynak yaratmaları gerekiyor. Malum, futbol dünyasında bu ödemeler çok önemli.

Şehrin desteğinin sağlanması güvene dayalı olduğu için, sportif anlamda bir canlılık görülebilirse, maddi anlamda da bir nebze destek gelecektir.

Ancak tabelada hep eksi yazarsa, güven ortamı oluşsa da kimsenin maddi anlamda bir tasarrufu olacağını da sanmıyorum.

Sosyal medyanın hafta içi sessizliğine ben de katıldım. Bursaspor'un bu hali yeteri kadar can sıkıyorken, bay geçilen haftada bir nebze sessizlik ve huzur bence herkese iyi geldi.

Umalım da Özlüce'de profesyonel açıdan ve mental açıdan iyi bir hazırlık süreci geçiriyor olsun takımımız.

Keza kalan 12 maçın en az 6'sından 3 puanla çıkmak bize nefes aldıracak ve biz şampiyon unvanlı kulübümüz, bir alt ligde kümede kaldı diye sevineceğiz(!)

Yeni yönetimin bana kalırsa 2 ana planı olmalı.

Ligde kalındığında yapılacaklar, Allah korusun düşüldüğünde yapılacaklar.

Stratejik planların yapılması şart. Büyük borç yükü altında hamle kısırlığı yaşayacağımız aşikarken, kılı kırk yarmalılar.

Bizlerin de bazı kabullenişleri olmalı artık.

Ruhsal halimizi güncellemeli ve her şartta çözüm odaklı yaklaşımlar sergilemeliyiz.

Ne diyelim?

Yeni başlangıçlar hep umutları besler. Seçilecek başkan ve yöneticilere başarılar diliyorum.

Her zamanki gibi dostane yazılarımla,hasbelkader gördüğümüz eksikleri kaleme almaya devam ederceğim.

Hayırlı olsun .

Saygılarımla....