Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman sırasında medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, TFF 1’nci Lig’in 8’nci haftasında 19 Ekim Cumartesi günü saat 16.30’da ağırlayacakları Ümraniyespor karşılaşmasına dair açıklamalarda bulunan Koşukavak, İstanbul ekibinin liderlik koltuğunda oturduğunu ve uzun zamandan beri bir arada oynayan kadroya sahip olduklarını vurguladı.

KIYASIYA REKABET

İkinci Lig’de İstanbulspor’u şampiyonluğa taşıdığında da Ümraniyespor ile kıyasıya bir rekabet yaşadıklarını hatırlatan Koşukavak, “ Kadroyu oradan beri biliyorum. Sürekli 4-5 transfer yapıyorlar. 14 puan alan takım doğru bir şeyler yapıyordur. Doğru yaptıkları şeyleri inceledim ve gördüm. Ona göre de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Umut ettiğimiz skoru alacağımızı düşünüyorum” dedi.

KİŞİSEL ÖNLEM ALACAĞIZ

Kişisel önlemden ziyade oyunun bütünüyle ilgilendiğini aktaran deneyim teknik adam, “ Top rakipteyken ve bizdeyken alanlarla ilgileniyorum. Rakibin etkili oyuncularını da kontrol etmemiz lazım. BB Erzurum maçında yapmıştık. Cumartesi günü için de öyle bir planımız var” diye konuştu.

SAKATLIK MESAJI

Sakatlıklardan da dert yanan Yalçın Koşukavak, “ Hep de ön taraftan oyuncu kaybediyoruz. Onur ile Burak Kapacak yavaş antrenmanlara başladı ama maç oynayacak fiziksel bir durumdan söz etmiyoruz. Oyuncuları erken geriye dönmek istemiyorum. Sprinter oyuncu alternatifimiz yok. Bir maç oynatıp 2 ay beklemek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

SELEZYNOV HANDİKAPI

TFF 1’nci Lig’in Süper Lig’den ayrılan yönleri olduğuna vurgu yapan Koşukavak, “ Bu ligde geriye düşmeyeceksiniz. Deplasmanlarda psikolojik anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Ufuk Sarıca, ‘Yeni kurulan takımlarda geriye düşen oyuncuların birliğe ihtiyacı var’ sözü ilgimi çekti. Galip geldiğimizde skora tutunuyoruz. Birlikte oynamak çok büyük avantaj.  Selezynov kendisini bugünlere getiren antrenörü vefat ettiği için milli arada Ukrayna’ya gitti ve birlikte çalışamadık ” dedi.

MİLLİ TAKIM İYİ YOLDA

A Milli Takımın Fransa karşısında elde ettiği beraberliği değerlendiren Koşukavak, “Bir yapılanma var. Zamana ve birlikteliğe ihtiyaç var. Fransa’dan alınan sonuç gayet iyi. Daha iyi olacağını düşünüyorum, öyle bir jenerasyon var” açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi