Bu sezon Spor Toto 1’nci Lig’de mücadele edecek olan Bursaspor, 2019-2020 Sezonu’nu Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirdiği ilk antrenmanla açtı. Genç oyuncuların ağırlıkla katıldığı antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, yetenekli, genç ve kıymetli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduklarını söyledi.

KRİZDEN FIRSAT DOĞDU

Birçok ülke futbolunda genç değerlerin kaybolduğunu herkesin bildiğini hatırlatan Koşukavak, “Trabzonspor böyle krizler yaşamasaydı, Abdülkerim ve diğer oyuncular yoktu. Mümkün mertebe elimizdeki kadroyu, bu seviyede oynayabilecek oyuncuları görmemiz gerekiyor. Sonra da herkesin beklediği, kulübün şartları doğrultusunda tahtanın açılması sonrasında transfer yapıp iddialı bir takım yaratmak istiyoruz. İnşallah başarırız, sizlerin de(medyanın) desteğini ihtiyacımız var” dedi.

KÖKLÜ CAMİALAR İDARE EDİLEMEDİ

Bursaspor’un eksikleri konusunda değerlendirmelerde de bulunan Yalçın Koşukavak, “ Birileri alınganlık gösterebilir. Köklü camialar, yapılanamama ve idare edilememe gibi birçok örneği var. Sorun aynı. Kar edememek. Spor Toto 1’nci Lig’deki takımların da maddi sorunları var. İstanbulspor ile Altınordu kar ediyor şu anda. Trabzonspor’da popüler olmayan oyuncular transfer ediyor. Ülke futbolu mecburiyetten bir şeyleri anlamaya başladı. Yaşayarak öğreniyoruz ülke olarak. Geçmişi çok irdelemek yerine pragmatik yaklaşımla nasıl şampiyonluğa oynarızı planlamamız lazım. Genç oyuncu algısını da doğru yönetmemiz lazım. Onları oynatmak da kolay değil. Transfer açılmalı” dedi.

TAHTA AÇILMAZSA FARKLI REAKSİYON LAZIM

Transfer tahtasının açılmaması halinde bir B Planı’nın olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Koşukavak, “Malzeme bu. Geçen sene Eskişehirspor yaşadı. İliklerine kadar yaşadı ben de Gazişehri’le berabere kaldım 0-0. Şehir sahiplendi, 12 değil 24 kişi oynuyor gibiydi. Seyirci sahip çıktı. Böyle bir durum oluşursa daha farklı ve ciddi bir reaksiyona ihtiyaç var. Öyle bir durumda ben de çocuklar da yetemeyiz. Tepki koymamız lazım iç sahada. Öyle kaldılar ligde. Böyle olmasını asla istemiyoruz tabi. Eskişehir aynı kadroyla oynadı ve ligde kaldı. Biz de başarabiliriz belki. Eskişehir ilk yarı ligde kalmıştı. Bu sene de krizli takımlar var. Bu soruların cevabının hepsi bende değil” açıklamasında bulundu.

GİDECEKLERE VERECEK VAADİM YOK

Son dönemde adı farklı takımlarla anılan oyuncularla görüşüp görüşmediği sorulan deneyimli teknik adam, “Beni yakinen tanıyorlar. Yusuf Erdoğan, Okan, Ertuğrul ve Enes Ünal. Bana motive edici şeyler söyledi. Futbol bahar gibi geçiyor. Oyuncular da kariyerleriyle ilgili planlar yapıyor. Kulüpte alacakları olduğunu duyuyorum. Oyuncunun ihtiyacını karşılayamadığınız zaman transfer olma isteği oluyor. Yerli oyuncu bulmak zaten zor. Siz oğlunuza kal diyebilir misiniz? Geçerli sebep söylese bir şey diyemiyorsunuz. Hayatta herkes kendi kararları üzerine yaşıyor. ‘Ne vaat ediyorsun hocam’ dese, ne diyebilirim?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi