Adanaspor maçını değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak "Bütün camiaya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum öncelikle. Adanaspor maçının zor olacağını biliyorduk. Aslında ofansif anlamda ciddi istatistik ürettik. 28 şut, 23 orta. Taraftarın da oynanan oyunu beğenmesi beni memnun etti. Zor bir maçta zor da olsa kazandık. Puana göre rakibi yorumlamak doğru değil. En attaki takım yukarıdakini yenebiliyor." dedi.

Maçı daha önce koparmak gerektiğini belirten Koşukavak "Oyun başlar başlamaz dominant oynamaya başladık. 1-0 geriye düştük ve sonra öne geçtik. Böyle olunca ben de şok oldum. Böyle maçlar oynayacağız. İç sahada oynadığımız maçları da önceden koparma ihtimalimiz vardı. Keşke erkenden koparsaydık ama olmuyor. Kolay değil. 90 artı 5 te oyun öyle bir noktaya geldi ki iki takım da kazanabilirdi. Kontrataktan tehdit edilmeye başladı. Oyuncularım ciddi bir kazanma arzusu gösterdiler. Takım 4-3-3 başladı ikinci yarına 4-2-3-1 son bölümde 3 hücumcuyla oynattık ve 4-3-1-2 ye döndük." dedi.

Galibiyet sonrasında taraftarların yanına giden Yalçın Koşukavak, orada geçen diyaloğu şu şekilde anlatı " Maçtan önce gidip taraftara geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Maçtan sonra da çağırdılar. Olumlu tepkiler de vardı olumsuz söyleyen de ama ben idare eden taraf olmalıyım. Normal bir hafta sonu yaşamadık. İnsanlar uzun yoldan geliyor. Kötü şeyler yaşamışlar. Söyledikleri son derece normal ben her türlü eleştiriye açığım. Bursaspor büyük bir camia önemli başarılara imza atmış. İnsan olarak oraları yaşayınca bunu kolay kabullenemiyoruz. Zaman zaman rakibi yenememek ve berabere kalmak tepkiye neden olabilir. Beklentiler yüksek olunca daha farklı beklenti içine girebilir. O beklentiye cevap verebilmek için çalışıyoruz." dedi.

Kimseyi gereksiz yere at demiyoruz

Gördüğü sarı kartı anlatan Yalçın Koşuvaka "Hakan Barış arka arkaya fauller yaptı. Olabilir Sert müdahele yapabilir oyuncu ama antrenörlerin beklentisi oluyo. Kimseyi gereksiz yere at demiyoruz. Ben Bursaspor’un teknik direktörüyüm biz zaten kazanırız ama hakeme üst üste fauller sonrası kart göstermedin madem uyarı yap dedim. Bir kere bile ikaz etmedin şimdi geçiştirmek için kart göstereceksin dedim alındı galiba." dedi.

"Bu lig başlamadan önce herkes şampiyonluk adayıydı. Lig içinde hedefler farklılık gösteriyor. Belki aldığınız bir puanın bile kıymetli olduğu zamanlar olacak. Bursaspor şampiyonluğu da düşmeyi de 1 puanla oldu."

Bursaspor iddialı olmak zorunda

Ziraat Türkiye Kupası'nda Erzurumspor maçınıda değerlendiren Yalçın Koşukavak "Bursaspor hangi kulvarda olursa olsun iddialı olmak zorunda ama asıl hedefimiz Süper Lig’e çıkmak. Orada da turu geçmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Oyuncuların da beklentisi var. Sonuçta iki kulvarda oynamak kolay değil. Bursaspor bugüne kadar tüm oyuncularını kullandı. Erzurum’da da daha çok ligde fazla şans bulamayan oyuncuları oynatmayı düşünüyorum." dedi.

Zorlu bir maç olacak

Bu haftasonu Timsah Arena'da konuk olacak Giresunspor maçın için Yalçın hoca" Giresunspor 5 haftadır kaybetmiyor. Her maç zorlu bu ligde. Oyuncu kadrosu anlamında deneyimli bir takım. Şampiyonluğa kurulan bir kadro hayal, edilenler gerçek olmuyor ama ciddi bir takımla oynayacağız. Zor bir maç olacak iç sahanın avantajıyla onu da atlatacağız inşallah." dedi.

Editör: Haber Merkezi