Hayati risklerin yaşandığı bu pandemik dönemde spor adına bir şeyler yazmak elbette zor.

#EvdeKal çağrısına uymak isteyen ama çalışma zorunluluğu yaşayanları Allah muhafaza etsin diyerek başlamak istiyorum.

Konumuz Bursaspor...

Bursaspor, bu salgın dönemi başlayana kadar kendi dünyamızın ayrılmaz bir parçasıydı. Salgın sebebiyle bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de futbola ara verildi. Geç de kalındı ya neyse, epey konuşulan bir konu bu ve olan oldu zaten.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Bursa Şube Başkanı Sayın Mehmet Ali Ekmekçi'nin, Bursa'da Bugün Medya Kuruluşunun İnstagram adresi aracılığı ile birkaç akşam önce Bursaspor Kulübü Sayın Mesut Mestan'ı canlı yayında ağırlamasıyla başkanı dinleme fırsatı bulduk.

Önemli bilgilere de ulaştık bu sayede. En önemlilerinden biri Covid-19 virüsünün Bursaspor camiasında herhangi bir sorun oluşturmamış olması. İl Sağlık Müdürlüğü'ne de gerekli başvuruyu yapmışlar ve sanırım yakın zamanda kulüp tamamen testten geçecek.

Bireysel antrenman furyası esip duruyor. Dün akşam Mehmet Ali Bey'in programına katılan Kaptan Selçuk da 10 günü geçtikten sonra, bu antrenmanların da fazla faydalı olamayacağını belirtti.

Futbol bir daha ne zaman başlayacak, tam bir muamma.

İnsan hayatının söz konusu olduğu bir dönemde futbol denen oyun oynanmasa da olur zaten. Ancak ben kulüpleri, oyuncuları fazla düşünmüyorum.Kendi kazançları ve imkânları, onları epey uzun bir süre idare ettirecektir.Ben arka tarafta, işin mutfağında çalışan personelleri daha çok önemsiyorum. Futbol ekonomisinin bozulması en çok bu zümreyi etkileyecek.

Altyapılarda çalışan hocalar, alt liglerdeki kulüpler, hocalar, oyuncular ve onların çalışanlarını düşünüyorum.

İşin özü; bu sektörün kazananları elbette idare ederler ama her türlü emekçiler zorlanacaktır.

Bursaspor kulübünün personelleri de inşallah bu süreçte madur edilmiyordur.

Altyapı hocalarımızdan,idari personele, mutfaktaki aşçısından masörüne kadar,kim varsa artık, umarım ekonomik maduriyetleri gideriliyordur.

Zaman dikkatli olma zamanı. Sosyal kirlilikten dolayı doğru bilgiye bazen geç ulaşıyoruz ama ne olursa olsun elimizden geldiğince temastan uzak durmalı ve hem kendimizi hem de sevdiklerimizi bu salgından uzak tutmaya çalışmalıyız.

Bir öğretmen olarak da birkaç cümle yazmak isterim çocuk sahibi okuyucularımıza...

Evde daha fazla vakit geçirdiğimiz bu stresli dönemde evlatlarımızla ilişkilerimizi doğru ve kaliteli zaman geçirerek değerlendirelim. İnternet,televizyon gibi teknolojik ürünlere uzun süreli maruz kalmalarını engelleyen veliler uzun vadede çok kârlı çıkacaklardır.

Neyse,ben her öğlen saat 12:00 yayına başlayan Radyo Bursada Bugün (94.2 Mhz) "K Dönüşü" programını yapan Kaan Vardar'ı dinlemeye geçiyorum.

Reklam kokan bir yazı gibi gelmesin size sakın; bana iyi gelenleri size de tavsiye ediyorum o kadar.

Unutmadan, Bursaspor Kulübü'nün resmi İnstagram sayfasında da futbolcularımızla ilgili canlı sohbetler başladı. Sosyal medya araçlarıyla duyurular yapıyorlar,takipte kalalım ve izleyelim.

Bursaspor Espor sayfasını ve YouTube kanalını da takip edin,güzel maçlar var.

Saygılarımla...